Zaplena kokaina
Foto: AP/Foto:AP

Naredba o sprovođenju istrage protiv Jovana Antonića doneta je zbog sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Antonić od početka 2022. godine do dana hapšenja postao pripadnik organizovane kriminalne grupe čiji je organizator državljanin Finske i Alžira Mohamed Yassine Tchalibi, a protiv koga se vodi krivični postupak u Finskoj. Ova organizovana krimalna grupa čiji je pripadnik i Antonić, bavila se stavljanjem u promet kokaina i amfetamina kao i neovlašćenim prometom oružja na teritoriji Finske, Estonije i Belgije.

Estonska policija je u januaru 2023. zaplenila 100 kilograma amfetamina i dve automatske puške. Finska policija je u maju zaplenila 25 kilograma kokaina, a u avgustu pištolj kao i više stotina hiljada evra.

Osumnjičeni Antonić je prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.
Nakon saslušanja na predlog javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je Jovanu Antoniću pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading