SRBIN ISECKAO NEMCA I BACIO DELOVE U JADRANSKO MORE Sud izrekao kaznu ubici iz Sente
EPA/BORIS PEJOVIC

Gondi je već jednom zbog ovog ubistva osuđen na 30-godišnju robiju dok je bio u bekstvu, a nakon što je 2020. godine uhapšen u Srbiji i izručen u Crnu Goru tražio je da se suđenje ponovi, ali je ponovo osuđen na istu kaznu. 

Na ovu presudu Gondijev advokat je uložio žalbu Apelacionom sudu koji je nije uvažio.

- Odlučujući o žalbi branioca optuženog, veće Apelacionog suda je ocenilo da u prvostepenom postupku nisu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka – kazali su iz Apelacionog suda.

Rade Stošić koji je zajedno sa Kristijanom Gondijem ubio Nemca takođe je osuđen na 30 godina zatvora i on godinama izdržava ovu kaznu u Spužu.

Podsetimo, jezivi zločin odigrao se 7. februara 20005. godine kada su Stošić i Gondi iz koristolublja ubili Nemca i njegovo telo raskomadali sekirom i bacili u more nedaleko od Svetog Stefana. Zločin je otkriven kada su delovi tela nemačkog državljaninaa pronađeni u blizini hrvatskog ostrva Mljet.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni ubili Dojčlendera iz koristoljublja i da je Gondi, po prethodnom dogovoru sa Stošićem, ušao u stan Dojčlendera, nakon čega ga je pretukao do smrti šipkom.

- Stošić je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio Dojčlendera, nakon čega je sekirom otkinuo glavu od trupa. Zatim su delove tela spakovali u najlonski džak, a nakon toga se kolima odvezli do Kraljičine plaže, u naselju Sveti Stefan, i u čamac ubacili delo tela izmasakriranog muškarca. Nakon toga su isplovili i sve to bacili u more - piše u optužnici.

Navodi se kako je nakon zločina, u septembru 2005. godine, okrivljeni Stošić prodao stan za 45.000 evra, nakon čega je izmirio kredit Gondija u iznosu od 10.000 eura, od čega je mu je na ruke dao sedam hiljada evra.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading