dudici
Foto: Printscreen

 

David je 15. decembra pretprošle godine došao da poseti baku i svog nepokretnog brata u beogradsko naselje Kotež.

Zločin je šokirao kako porodicu, tako i sve žitelje ovog kraja, a David je u sudu ispričao šta se desilo kobnog dana kada je izmasakrirao babu.

- Išao sam ka zgradi i na jednoj od zgrada video sam grafit "gas". Kada sam došao do zgrade, vrata su bila zaključana i sačekao sam da mi baba otvori vrata. U svojoj glavi sam umislio da je svuda gas i da će neko da me otruje. Hteo sam da otvorim prozor u stanu ali je baba vikala i od tada se ne sećam šta sam uradio - rekao je on ranije u sudnici.

dudici

Društvene mreže

 

 

Nesrećna Desanka je do smrti brutalno mučena, davljena, ubadana šrafcigerom i nožem po glavi i grudima, a iskravarila je i umrla u najtežim mukama.

- Prva situacija u kojoj se nečeg sećam jeste da sedim na stoličici dok baka leži mrtva ispred mene, sva od zemlje i krvi, dok su oko nje razbijene flaše, saksije, tegle i jedan polomljen nož - rekao je osuđeni i dodao:

- Čuo sam da neko lupa na vrata, uzeo sam psa i krenuo ka policiji. Nisam bio svestan šta sam uradio, dok nisam pročitao izjavu brata, na osnovu čijeg iskaza sam i priznao pred sudom izvršenje dela, jer se ja ne sećam - rekao je on.

dudici

undefined

 

 

Kada su ga stražari uvodili u sudnicu, David je zatražio oproštaj od oca Đorđa.

- Oprosti mi - rekao je Dudić gledajući u oca dok su ga vodili ka optuženičkoj klupi.

Desanka je, kako je utvrdila istraga, do smrti brutalno mučena, davljena, ubadana šrafcigerom i nožem po glavi i grudima.

U ovom slučaju je kao svedok pozvan i Đorđe Dudić, Desankin sin, odnsono Davidov otac, koji se pridružio krivičnom gonjenju Davida Dudića i rekao da njegov sin mora da bude osuđen.

- Jedino što mi je bitno je da bude osuđen, da ne predstavlja opasnost za okolinu. Moj stav je da zločinci treba da budu na mestu na kom zaslužuju, jer opasni ljudi ne treba da šetaju na slobodi sa ljudima koje ugrožavaju - rekao je Đorđe za medije pred početak suđenja.

On je istakao da je, zbog zverstva koje je počinio, Davida izbrisao iz života i da neće imati saosećanja dok ga bude gledao na optuženičkoj klupi.

- Teško mi je zbog onoga što se desilo, a zbog toga što će sedeti na optuženičkoj klupi nije. Ne znam kako ću se osećati kad ga budem video tamo, to što će biti tamo mene i ne zanima, zanima me samo da ne bude na slobodi i da ne ugrožava druge - rekao je Dudić.

Činjenicu da je njegova majka ubijena zverski iz nečije obesti, da je umirala u najtežim mukama ništa ne može da promeni, ali je adekvatna kazna za počinioca, iako je njegov sin, kaže, neka vrsta utehe kojoj se nada. On je ranije izjavio da je David rekao da je baki iskopao oči "da ne nađe put ka raju".

- Desilo se to što se desilo, nema tu sad šta. S vremenom, nije da to prihvatate lakše, ali počnete da živite sa tim. Sada samo želim kaznu za njega - izjavio je Đorđe pred početak suđenja.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading