otmica
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Na suđenje je došao Dejan Milenković Bagzi, nekadašnji pripadnik zemunskog klana svedok-saradnik u postupcima protiv pripadnika zemunskog klana, dok se prvi srpski svedok-saradnik Ljubiša Buha Čume nije pojavio.

otmica

Dejan Milenković Bagzi, Foto: Alo/Ognjen Radošević

 

Sudija je naredio da nadležna Policijska stanica privede Ristića na naredni pretres, dok je za Čumeta rekao da mu sledi privođenje ukoliko se sam ne odazove pozivu.

Punomoćnik porodice Stevanić je predložio sudu da odmah naredi privođenje Buhe i Ristića i da napravi pauza do njihovog dovođenja u sud, a odmah potom nastavi suđenje. Sudija je na to kazao da veće tokom dana ima već zakazana suđenja i izricanje presude zbog čega ne može da prihvati taj zahtev.

otmica

Dušan Spasojević nardio otmicu Novaka Stevanića, Foto: Alo!/privatna arhiva

 

Suđenje je nedavno krenulo iznova zbog promene predsednika veća. U ovom slučaju, koji je poznat i kao prva otmica zemunskog klana učestvovao je šef zemunskog klana Dušan Spasojević, koji je ubijen 27. marta 2003. godine. Na optuženičkoj klupi su sada policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i nekadašnji pripadnici zemunskog klana Nikola Bajić i Goran Ristić.

Prema optužnici, trojica optuženih su Stevanića na silu ubacila u automobil i držala ga na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja. Iz sefa u stanu koji je bio ispod parketa  uzeli su oko četiri i po kilograma zlatnog nakita i oko 100.000 nemačkih maraka. Pored optuženih i pokojnog šefa zemunskog klana, u ovom krivičnom delu navodno je učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv zemunskog klana Zoran Vukojević Vuk, kum optuženog Đajića, koji je kasnije brutalno ubijen.

otmica

Ljubiša Buha Čume, se nije pojavio na sudu, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Novaku Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali mu policijske legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u „golf 2“, za čijim je volanom bio optuženi Ristić i predali ga vođi klana Dušanu Spasojeviću da bi mu rekao gde njegovi roditelji kriju novac i dragocenosti. Ova prva otmica klana rešena je pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 30 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje. Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading