pucnjava
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Rakićević je jedva preživeo jer je imao otvorenu ranu na glavi i prostrelinu stomaka. Pucnjava se dogodila 6. februara ove godine, oko 16 sati, u Ulici Gavrila Principa, u širem centru Čačka. Teško ranjeni Rakićević je ostao da leži na ulici dok je osumnjičeni, koji je optužen za pokušaj ubistva, kako se sumnja pobegao. Kod osumnjičenog nije pronađena puška iz koje je pucao, ali je policija u njegovoj kući zaplenila dva pištolja, ručnu bombu i ogromnu količinu municije.

Kada se Slobodan B. predao policiji i priznao krivično delo navodno je tražio pljeskavicu. Teško povređeni Rakićević je po izlasku iz bolnice za Alo! otkrio da je Slobodan B. posle pucnjave nazvao vlasnika firme u kojoj obojica rade i mrtav hladan rekao: „Ubio sam Nebojšu, sutra neću doći na posao!“.

pucnjava

Mesto napada u Čačku Foto: RINA

 

Okrivljeni je juče u sudu negirao krivično delo za koje je optužen.

- Pušku sam uperio Rakićeviću u noge, ali je ona opalila jer sam se okliznuo o ivičnjak. Posle toga sam mu prišao i cevima od puške ga udario po glavi, iz neke mržnje koju osećam. Nisam hteo da ga ubijem, već samo da ga zaplašim. Poneo sam pušku sa sobom. U njoj sam već imao dva metka, a ubacio sam naknadno još jedan ukoliko budem napadnut - izjavio je optuženi na glavnom pretresu.

Rakićević je posle oporavka i izlaska iz bolnice u ispovesti za Alo! ispričao da je bio devet dana u komi.

 - Posle prve operacije u Čačku oslabio sam 15 kilograma, pluća su mi stala i nastupila je sepsa. Supruga mi je spasla život jer je tražila da me hitno prebace na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu. Da ona nije bila uporna i izričita teško da bi preživeo. Nosio sam kesu na stomaku, a predstoji mi još jedna operacija - rekao je Rakićević za naš list.

pucnjava

Slavka Babić, Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Slavka Babić: Stavljanje metka u pušku otkriva jasnu nameru optuženog

 

Advokat Slavka Babić, punomoćnik teško povređenog Rakićevića, kaže da je okrivljeni imao jasnu nameru da ubije njenog klijenta.

- To se vidi iz njegovog postupaka jer je u pušku dodao još jedan metak, kao i po smirenosti i odlučnosti koju je pokazao prilikom odlaska s mesta napada. U sudu su juče saslušani neki od neposrednih svedoka događaja. Svi dokazi koji su do sada izvedeni, kao i odbrana optuženog govore u prilog tome da je s umišljajem pokušao da ubije mog klijenta. Rakićević će na nekom od sledećih pretresa dati svoj iskaz i detaljno opisati događaj - kaže advokat Slavka Babić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading