Bojan Petrović
Foto: Alo/Printscreen/ https://www.gofundme.com/

Užas! Dvojica Srba poginula su za svega dva na Floridi u SAD u stravičnim nesrećama! Bojan Petrović (36) poginuo je u eksploziji nakon što je vozilo udarilo u prikolicu njegovog kamiona! Snimak eksplozije pojavio se na društvenim mrežama i šokirao je javnost, a dva dana ranije nastradao je i  Subotičanin Nebojša Rapajić (26) na biciklu!

Srbin Bojan Petrović poginuo je u petak 24. novembra u 6.30 sati na Floridi u Fort Loderdejlu, a ovih dana u američkim medijima pojavili su se i snimci stravične eksplozije. Bojan je vozio kamion i prolazio je kroz radove na auto - putu. Drugo vozilo, kojim je upravljala žena (39), udarilo je u njegovu prikolicu, nakon čega se njegov kamion prevrnuo preko betonske barijere. Zatim je vozilo eksplodiralo, a stravičan prizor šokirao je sve prisutne.  

Srbin

Foto: Youtube/Printscreen

 

U američkim vestima izveštavalo se sa lica mesta, a kadrovi koji su prikazani, lede krv u žilama. Reporter je pokazao prevrnuti kamion i zbog eksplozije otvorene i gotovo spaljene prikolice, zbog čega je auto - put bio u zastoju.

Prijatelji nesrećnog Bojana pokrenuli su akciju skupljanja novca da se njegovo telo vrati u Srbiju i sahrani.

Srbin

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Svi koji su ga barem malo poznavali znaju o kako dobrom i poštenom čoveku se radi. Iza sebe je u Srbiji ostavio neutešne roditelje i sestru sa malim detetom, koje je podizala uz njegovu finansijsku pomoć. Sada im predstoje veliki troškovi, i pozivamo sve ljude dobre volje da im olakšamo tešku situaciju u kojoj su se našli. Hvala - stoji na sajtu gofoundme.

Gotovo u isto vreme, u istoj saveznoj državi nastradao je i Nebojša Rapajić, o kojem je Alo! pisao.

nastradali

 

 

Kako saznajemo, tragedija se dogodila 22. novembra, dok je Nebojša Rapajić vozio bicikl. Prema nezvaničnim informacijama, stradao je kada je biciklom prelazio ulicu, međutim, automobil se nije zaustavio na crveno svetlo i u punoj brzini je udario u njega.

Pomagao sestri i detetu obolelim od kancera

Nebojša godinu dana pre nego što je stradao, i sam je pokrenuo na istoj stranici na kojoj sada njemu skupljaju novac za prenos tela pomoć za majku i dete koji su oboleli od karcinoma.

- Zdravo, zovem se Nebojša, a ovo organizujem za svoju sestru Valentinu i nećaka Leona. Valentina je bila još u tridesetim godinama kada joj je dijagnostikovan tumor jajnika, koji su joj hirurški odstranjeni zajedno sa matericom 2015. godine. Tada se njen život dramatično promenio, počela je njena lična i porodična borba. Nekoliko godina kasnije, 2020. godine, otkriven joj je tumor na levoj dojci, imala je operaciju praćenu hemoterapijama i zračenjem. Iste godine njenom osmogodišnjem sinu Leonu dijagnostikovan je limfom, bolest primarne imunodificijencije. Imao je tri operacije u istom periodu kao i njegova majka, što je izazvalo mnogo strepnje i stresa za celu porodicu - naveo je Rapajić

- Nastradali muškarac je bio na biciklu. Počeo je da prelazi Bulevar Kolijer, jer je bilo crveno svetlo na semaforu za vozače. Međutim, vozač belog "nisana" nije stao na crveno i udario je srpskog biciklistu - naveli su lokalni mediji.

Od siline udarca Srbin je odbačen preko šoferšajbne automobila, a zatim je preleteo preko celog vozila.

- Po dolasku Hitne pomoći davao je znakove života, ali je nažalost preminuo. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt - navodi izvor.

O njegovoj tragediji javnost je obavestila Srpska pravoslavna crkva iz Napulja u Floridi u SAD. Objavili su vest o njegovoj pogibiji i organizovali akciju za prikupljanje novca preko stranice gofundme.com

Srbi nastradali u Americi

X oktobar 2023 - Srbin Milan Alilović (41) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Misisipiju, kada je na njega naleteo automobil u kome se nalazio osumnjičeni koga je progonila policijska potera.

X jun 2023 - Srbin Luka Ćuk (29) iz Valjeva nastradao je u Indijani, kada se teretnjakom zakucao u šleper koji se kretao brzinom manjom od propisane. Nastradao je nekoliko dana nakon što je diplomirao. 

X februar 2022 - Nikola Đorđević (20), Srbin koji živi u Americi nastradao je u saobraćajnoj nesreći u Pensilvaniji, i to na majčin rođendan.

X novembar 2021 - Tina Tintor (23), devojka srpskog porekla, koja je sa porodicom živela u Las Vegasu, poginula je u saobraćajnoj nesreći kada je na njen automobil naleteo bivši ragbi igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III.

 

- Izražavamo saučešće zbog prerane smrti Nebojše Rapajića. Teška srca saznajemo za njegovu tragediju koja se dogodila 22. novembra 2023, dok je vozio bicikl u Napulju. Nebojša, Subotičanin, imao je samo 43 godine. U svetlu ovog tužnog događaja, SPC Gospodnji sabor u Napulju organizuje prikupljanje sredstava za lakše prenošenje Nebojšinog tela u Srbiju radi propisnog sahranjivanja. Vaša podrška bi značila u ovim izazovnim vremenima. Udružimo se u znak sećanja na njega i izrazimo iskreno saučešće Nebojšinoj porodici i prijateljima - navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici, a akciju je potpisao sveštenik Milan Jovanović koji poručuje: „Vječnaja pamjat, vječni spomen“ za pokoj duše nesrećnog Nebojše Rapajića.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading