BESKRUPULOZNA BLOKADA SBB ignorisao istragu tragedije u osnovnoj školi Ribnikar
Foto: Alo/Vladislav Ribnikar - Nikola Todorović/Alo!

Iako je istraga uspešno okončana i podignuta optužnica, pojedini detalji vezani za ovaj stravičan zločin ostavljaju nedoumice kako je i zašto do svega došlo i da li se to moglo na bilo koji način sprečiti.

Upravo zato, nikome nije jasno i kosi se sa zdravim razumom – zašto SBB na čelu sa Draganom Šolakom ne pokazuje solidarnost, podršku i želju da pomognu u situaciji najstrašnijeg zločina koji je iz temelja potresao celu naciju pa i šire.

Time su još jednom potvrdili da se iza toga krije njihovo zaklinjanje na rat po svaku cenu protiv države i svega što ima veze s njom. Najnoviji kontroverzni potez SBB-a dolazi u obliku odbijanja saradnje sa tužilaštvom, koje pokušava da reši ovu najveću tragediju koja je pogodila našu zemlju u poslednje vreme, i šta je uopšte dovelo do ovakvog jezivog zločina.

Naime, SBB je odbio da dostavi IP adresu povezanu sa adresom porodice Kecmanović, i to uz argumentaciju da je za takvu dostavu potrebna naredba suda. Tužilaštvo je u jednom trenutku zatražilo ove informacije, a SBB je ignorisao da iste dostavi pozivajući se na formalnosti i regulative ministarstva iz 2016. godine, tvrdeći da su samo obavezni da dele informacije po naredbi suda.

Međutim, stvari postaju dodatno zakomplikovane kada se uzme u obzir da sud nikada nije izdao naredbu za računarsko pretraživanje podataka vezanih za traženu IP adresu iz razloga što se ta naredba daje samo u slučaju da postoji osumnjičeno lice za korpus dela iz člana 162 Zakona o krivičnom postupku.

Da bi tužilaštvo dobilo traženu IP adresu, bilo je potrebno da se osnovano sumnja da su roditelji maloletnog ubice, uključeni u teško ubistvo, podstrekavanjem ili pomaganjem. Međutim, dosadašnja istraga nije dala realnog osnova za takvu sumnju, ostavljajući tužilaštvo u začaranom krugu.

Očigledno je da SBB i Dragan Šolak koriste pravne formalnosti kako bi izbegli saradnju sa pravosudnim organima, ostavljajući tužilaštvo u pat poziciji, i bez odgovora na neka od pitanja koja se tiču rasvetljavanja pozadine ovog stravičnog zločina.

Čini se da je njihova netrpeljivost prema državi važnija od pravde za sve nevine žrtve ovog užasnog zločina i njihove porodice.

Pitanje koje se postavlja je: zašto SBB ne želi da pomogne u istrazi ove tragedije? Da li su im politički ili drugi interesi važniji od pravde i istine?

Ovi odgovori sigurno nisu ključni, ali su važni za rešavanje svih okolnosti koje su dovele do ovog stavičnog zločina i donošenje mira porodicama žrtava.

Beskrupulozna blokada SBB-a može samo dodatno zakomplikovati već tešku situaciju, ostavljajući pitanje - ako Šolak stoji iznad zakona, zašto ne pokaže da je barem malo čovek?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SBB

Komentari (0)

Loading