Dragoslav Kosmajac
Foto: Alo/Alo

Tri bombe u roku od dva dana bačene su u dvorište porodične kuće osobe koja je svojevremeno bila označena kao neprikosnoveni kralj Balkana! Reč je o kući kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca (67), koji je preminuo pre tri godine od koronavirusa!

Kako saznajemo, jedna bomba bačena je u njegovo dvorište 7. novembra i ona nije eksplodirala. Ubrzo je u dvorištu pored Kosmajčeve kuće završila i druga eksplozivna naprava koja je eksplodirala i za koju se sumnja da je bila namenjena upravo njegovoj porodici. Treća bomba ubačena je u njegovo dvorište, ali ni ona nije eksplodirala.

Dragoslav Kosmajac

Alo

 

 

 - Da se dogodila eksplozija, policiji je prijavila u sredu oko ponoći supruga preminulog Kosmajca koja je rekla da su veče pre toga imali napad, ali da bomba nije eksplodirala. Ta naprava, kako je rekla, završila je kod garaže, ali nije eksplodirala. Međutim, policiju je pozvala nakon što je druga eksplodirala - navodi izvor.

Dragoslav Kosmajac

Alo

 

 

Tokom jučerašnjeg dana policijski inspektori, kontradiverziona ekipa, vatrogasci i Hitna pomoć bili su u dvorištu Kosmajčeve kuće, a u tom kraju grada vladalo je pravo opsadno stanje.

 

Nazivali ga srpskim Al Kaponeom

Devedesetih godina prošlog veka u žižu javnosti dospeo je pošto je navodno po Beču pljačkao sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana. Taj „poduhvat“ obezbedio mu je dvogodišnju robiju u austrijskom zatvoru.

- Godinama se priča da je upravo tada u austrijskom zatvoru upoznao izvesnog Kolumbijca, jednog od najbližih saradnika narko-bosa Pabla Eskobara, i preko njega se povezao tada sa svetom najmoćnijih krijumčara kokaina. Ovo poznanstvo navodno ga je lansiralo u sam vrh liste najvećih kriminalaca - navodi izvor.

- Ekipa je dektivirala neeksplodiranu bombu, te su je preuzeli forenzičari kako bi s nje skinuli otiske i DNK-a tragove koji bi trebalo da im pomognu da dođu do osoba koje su bombe ubacile u dvorište. Inspektori su razgovarali sa ukućanima, obezbeđenjem i članovima porodice Kosmajac, koji prema našim saznanjima, nisu imali nikakve informacije ko bi mogao da ih napadne - navodi izvor blizak istrazi.

Dragoslav Kosmajac

Alo

 

 

Kako nezvanično saznajemo, članovi porodice su ispričali policijskim inspektorima da se nikome nisu zamerili niti da sumnjaju na ikoga.

- Potpuno su sarađivali sa policijom. Predali su sve snimke sa video-nadzora, međutim, nisu imali odgovor zbog čega nisu prijavili policiji kada su našli prvu eksplozivnu napravu - tvrdi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je bomba bačena kao opomena sinu Dragoslava Kosmajca, Lazaru (31) jer navodno pokušava da se vrati u svet biznisa kojim se bavio njegov pokojni otac.

Dragoslav Kosmajac

Dejan Briza

 

 

Preminuo od korone

Kosmajčevo ime pominjalo se kao ime glavnog dilera u Srbiji, međutim, istražni organi nisu prikupili dokaze da bi ga procesuirali za to krivično delo, već je u novembru 2014. uhapšen zbog sumnje da nije plaćao porez. U pritvoru je bio do 11. februara naredne godine i Viši sud u Beogradu pustio ga je da se brani sa slobode nakon što je uplatio kauciju od 200.000 evra i obećao da neće bežati, kao i da će se odazvati na svaki sudski poziv.

Apelacioni sud u Beogradu je u novembru 2018. godine pravosnažno oslobodio Dragoslava Kosmajca optužbi da je zloupotrebio službeni položaj tako što je dvojicu geodeta podstrekavao da kao njegovu ubeleže parcelu u beogradskoj opštini Zvezdara. Kosmajac je preminuo 2020. od posledica korone.

 

- Postoje indicije da je bomba bačena kao upozorenje sinu pokojnog Dragoslava Kosmajca, koji sa majkom živi u toj kući. Provere su još uvek u toku, uzimaju se tragovi, pregledaju se snimci sigurnosnih kamera i prikupljaju drugi dokazi - kaže izvor, i dodaje:

Dragoslav Kosmajac

Alo

 

 

- Postoji snimak bombaša iz susedne ulice, koji se približava, a potom izvlači osigurač i baca bombu koja je eksplodirala u komšijskom dvorištu. Takođe, naknadnim pregledom snimljena je i osoba koja je u utorak ubacila bombu - rekao je izvor.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se kuća Dragoslava Kosmajca našla na meti bombaša. Pre šest godina bomba je pala u dvorište Kosmajčevog prvog komšije, a sumnja se da je napadač tada promašio dvorište biznismena.

- Ni tada članovi porodice Kosmajac nisu bili od neke pomoći jer su govorili da je u pitanju greška i da se oni nikome nisu zamerili. Međutim, sad se proveravaju nove informacije u kojima se navodi da Lazar pokušava da preuzme porodični posao. Takođe se proveravaju i spekulacije da se Lazar našao navodno na meti zbog jedne žene, pa je reagovao njen ljubomorni prijatelj - rekao je naš izvor, i dodao:

-  Opšte je poznato da se za takav posao slanja opomena ili pokušaj zastrašivanja angažuju jeftini radnici koji ne znaju mnogo detalja. Njihovom identifikacijom i lociranjem može se doći do posrednika, a potom i do naručioca napada - kaže naš sagovornik.

Inače, komšije iz ispričale su za Alo! da su čule jaku eksploziju u toku noći.

- Sva sreća, bio sam u kući kada se čula eksplozija. Sve se treslo. Kada sam izašao, imao sam šta da vidim. Opet mi je u dvorištu eksplodirala bomba. Pitam se dokle više tako. Ćerka i unuci izbegavaju da dođu kod nas jer nije bezbedno - kazao je Kosmajčev komšija u čijem dvorištu je eksplodirala bomba.

Komšinica koja živi preko puta Kosmajca rekla je da je prethodnih dana primetila tamni automobil sa trojicom muškaraca u njemu.

-  Sedeli su i ćutali. Tako je danima bilo. Nije mi bilo jasno ko su i šta tu rade. Jedno veče jednom od njih je zazvonio telefon i čula sam ga kako kaže: „Tetka, evo me na poslu, radim. Sve je u redu. Mirno je i nisam sam“ - ispričala je komšinica.

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading