Dragoslav Kosmajac
Foto: Alo/Dejan Briza

 

I pre šest godina, kao ni sinoć, nema povređenih osoba.

Međutim, 2017. bomba je pala u dvorište Kosmajčevog prvog komšije, a sumnja se da je napadač tada promašio dvorište pokojnog biznismena.

Dragoslav Kosmajac preminuo je u aprilu 2020. od posledica koronavirusa.

Kosmajčevo ime pominjalo se kao ime glavnog dilera u Srbiji, međutim, istražni organi nisu prikupili dokaze da bi ga procesuirali za to krivično delo, već je u novembru 2014. uhapšen zbog sumnje da nije plaćao porez. U pritvoru je bio do 11. februara naredne godine i Viši sud u Beogradu pustio ga je da se brani sa slobode nakon što je uplatio kauciju od 200.000 evra i obećao da neće bežati kao i da će se odazvati na svaki sudski poziv.

Apelacioni sud u Beogradu je u novembru 2018. godine pravosnažno oslobodio Dragoslava Kosmajca optužbi da je zloupotrebio službeni položaj tako što je dvojicu geodeta podstrekavao da kao njegovu ubeleže parcelu u beogradskoj opštini Zvezdara.

Nazivali su ga "srpskim Al Kaponeom", "srpskim Eskobarom" i "najvećim narko-bosom".

Devedesetih godina prošlog veka, u žižu javnosti dospeo je pošto je u Beču pljačkao sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana. Taj "poduhvat" obezbedio mu je dvogodišnju robiju u austrijskom zatvoru.

Legenda ili ne, ali godinama unazad se priča da je upravo tada u austrijskom zatvoru upoznao izvesnog Kolumbijca, jednog od najbližih saradnika kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, i preko njega se povezao sa tada u svetu najmoćnijim krijumčarem kokaina. Ovo poznanstvo navodno ga je lansirao u sam vrh liste najbitnijih kriminalaca za krijumčarenje kokaina od Kolumbije do Evorpe.

Uhapšen u donjem vešu

Kosmajac je uhapšen 9. novembra 2014. godine u spektakularnoj akciji. Policija ga je uhapsila dok je još spavao, a slikan je u donjem vešu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading