bocar
Foto: Printscreen

Porodična drama u banatskom selu Bočar, prema rečima Vesne Mesaroški, ima ozbiljnu pozadinu. Svedoči za ,,Alo!“ da je u najboljoj nameri da pomogne, sebe i svoje bližnje uvukla u nasilje.

-Prisustvovala sam više puta nasilju u komšiluku. Starije dete komšinice od 8 godina je više puta bilo modro, a poslednji put sam zatekla trogodišnje dete sa modricama po celom licu. Žalila mi se da je dobilo batine od očuha kojeg sam prijavila za nasilje. On njima nije pravi otac. Nju je davio kaišem i razbio joj je usta. Pitala sam je zašto to trpi, rekla mi je da se boji i da ne sme da ga ostavi. Međutim, kada sam pozvala policiju u Novom Bečeju, sve je negirala i rekla je da lažem-priča Vesna.

Tvrdi da ima više poruka u kojima joj se komšinica žalila na nasilje supruga i zanemarivanje porodičnih obaveza.

-Pokušala sam da im pomognem, ali izgleda da tu pomoći nema-tvrdi Mesaroški.

Tri dana nakon što je prijavila nasilje, Vesna je obavestila policiju da je komšija njenoj drugarici poslao preteću poruku, čija je sadržina bila namenjena zapravo njoj.

-U poruci piše kako će da bude krvi, kako će da me ubije i da ima zakopan pištolj u bašti. Strah me je, samohrana sam majka, a u kući živim sa sinom. Plašila sam se da će mi nauditi, pa sam jedan dan pozvala svoju majku. Kada sam je pratila kući, naišao je komšija kojeg sam prijavila i sukobili smo se prvo verbalno. Majka me je branila, a potom smo se svi potukli. Izbio mi je zub i razbio usta-prepričava Vesna ovu komšijsku dramu.

bocar

 

 

 

Laže i izmišlja

Prijavljeni muškarac I.I. (31) tvrdi za ,,Alo!“ da je sve laž i negira da je nasilnik, te da je Vesna sve izmislila.

-Ja sam nju prijavio Centru za socijalni rad da zanemaruje svoje dete. Radim i mučim se za porodicu. Bio sam u pritvoru, ležao sam na daskama ni kriv, ni dužan. Sačekali su me ispred moje kuće Vesna, njena majka, očuh, ujak i brat. Tukli smo se, pa se ja osećam žrtvom. Bio sam u Hitnoj pomoći, imao sam masnice po telu i bolove u stomaku. Sada sam zatražio i pomoć psihologa. Vesnina majka je moju suprugu koja je u 5. mesecu trudnoće ošamarila. Zaista ne znam kako je do ove netrpeljivosti došlo. Mi smo se međusobno pomagali, bili smo dobre komšije-tvrdi I.I. koji nije žeo da se otkrije njegov identitet.

Policiji pune ruke posla: Svi završili u pritvoru

bocar

 

 

 

Povodom ovog slučaja reagovala je zrenjaninska policija, Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju i Centar za socijalni rad u Novom Bečeju. U odgovoru na naša pitanja, policija u Zrenjaninu navodi da je odmah po prijavi izašla na mesto događaja i obavila razgovor sa suprugom prijavljenog 31-godišnjeg muškarca i potvrdila da je ona negirala nasilje.

-Policija je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Bečeju, protiv tridesetjednogodišnjeg muškarca podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Takođe, protiv njegove nevenčane supruge koja je prijavljena da je vređala meštanku i njenu majku, kao i protiv majke meštanke, podnete su prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru. Zbog učinjenog prekršaja, svima je određeno zadržavanje do 12 sati, nakon čega su sprovedeni Prekšajnom sudu u Novom Bečeju-navedeno je u saopštenju zrenjaninske policije.

Iz Centra za socijalni rad u Novom Bečeju, do zaključenja ovog teksta, ni posle mesec dana nije odgovoreno na naš dopis.

PIŠE MIROSLAVA OBADIĆ

 

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading