sjenica
Foto: Alo/Alo

Slobodan Bandović, otac dečaka (12) iz okoline Sjenice koji se 21. oktobra u selu Gradac obesio o drvo na brdu iznad kuće, a koji je u svojoj ispovesti za Alo! izneo svoje sumnje o motivima samoubistva sina, istakao je da je istupio u javnost jer se plaši za svoju ostalu decu.

On je rekao da je sina izgubio i da mu ga ništa ne može vratiti, ali je naglasio i da mu dvoje dece pohađaju školu u kojoj je, kako sumnja, njegov pokojni sin bio žrtva zlostavljanja direktora i jedne profesorke.

Kako smo ranije pisali, dečak je izvršio samoubistvo 21. oktobra u selu Gradac tako što se obesio kanapom za vezivanje bala. Otac dečaka kaže za Alo! da se sada boji i za ostalu decu koja pohađaju tu školu.

- Mom sinu je direktor škole oduzeo mobilni telefon kada mi se na odmoru javio da je stigao. E, upravo zbog tog mobilnog koji mu je oduzet sumnjam da mi se sin obesio. Verujem da nije smeo da mi to kaže. Taj mobilni telefon mu je bio sve, jer je uz njega učio i gledao kako drugi žive, pa je snivao snove da i on postane neko i živi život dostojan čoveka - rekao je Slobodan Bandović, otac dečaka.

sjenica

Alo

 

On je rekao da njegov sin nikada na času nije koristio telefon i dodao da to mogu da potvrde svi zaposleni u školi.

- Dešavalo se da mobilni telefon izvadi pre početka časa, pa ga uključi u struju da ga puni jer, znate, živimo u teškim uslovima bez struje. Sve vreme razmišljam šta je to što je tog direktora, koji je prosvetni radnik i čiji je posao da obrazuje i pomogne, nagnalo da mi maltretira dete. Da li je to zato što je mucao, a bio naderen za matematiku, fiziku? Bojim se da nikada neću saznati - uz uzdah priča dečakov otac.

sjenica

Alo

 

Nemaju struju tri godine

Slobodanovi prijatelji istakli su da oni i dalje žive u nehumanim uslovima.

- Uz pomoć jednog čoveka iz Novog Pazara, poznatog humanitarca, organizovana je akcija, pa je porodici mališana napravljena nova kuća. Kuća je završena i opremljena, ali u njoj se ne živi. Zbog nekih zavrzlama jer nisu imali plan kuće, Bandovići se u nju ne useljavaju već treću godinu jer nema u njoj struje. Pisano je više urgencija, ali odgovora nikakvog nije bilo - rekao je prijatelj porodice.

On navodi da je istina da mu je sin bio živahan, ali ističe da nikoga nije ni verbalno, a kamoli fizički napao.

- Sin mi se družio kako sa starijom decom tako i s mlađom, a voleo je sport, odnosno košarku i fudbal. Upravo zbog igranja fudbala i košarke direktor mi je slao poruke jer ne odobrava što posle završene škole ostaje u dvorištu da se igra. Pitam se šta mu je to smetalo i da li je zbog živahnosti mog sina govorio da je on nikakav učenik i zbog toga je želeo da ga prebaci u drugu ispostavu škole u susednom selu - priča Slobodan, i dodaje:

- Sa svim profesorima sam razgovarao i svi su mi hvalili sina, jedino je smetao direktoru i jednoj profesorki „jer je živahan“. Eto, sad više nije - kroz uzdah je rekao Slobodan Bandović.

Tokom jučerašnjeg dana, isto kao i prethodnog, pozvali smo školu kako bismo dobili komentar od njih. Na prvi poziv i predstavljanje da smo novinari spuštena nam je slušalica, a zatim se na drugi poziv muškarac predstavio kao direktor škole.

 - Ne razumem što mene zovete. Sve što imam rekao sam policiji, tužilaštvu i inpekciji Ministarstva prosvete. Dali smo izjave njima, isto kao i roditelji. E sad, što svako priča ono što ne mogu da komentarišem… Dalje me nemojte ništa pitati da vam ne bih spustio slušalicu - reko je direktor škole pre nego je prekinuo vezu.

(ENIS SADIKU)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Raško

04.11.2023 10:30

Počivaj u miru dragi dečače. Porodici iskreno saučešće.