zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

Stoiljković je proglašen krivim, jer je 2. oktobra 2021. godine vozio Markovog "golfa" sa 1,63 promila alkohola u krvi i 109 kilometara na sat, a ograničenje je 50 km/h, i u Ustaničkoj ulici u Beogradu oko 6.45 časovca ujutru izleteo sa kolovoza, udario u metalnu banderu javne rasvete, nakon čega se automobil zarotrirao i onda udario u betonski zid i žardinjeru i vratio se na kolovoz. Marko i Ksenija, koji su bili sa njim u autu, zadobili su teške povrede glave i tela, od kojih su preminuli.

Sud je utvrdio da se Pavle Stoiljković nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako doveo u opasnost živote Marka i Ksenije, pa su oni i stradali, da su mu bile samnjene sposobnosti zbog alkoholisanosti, ali ne bitno i da je olako držao da do štetne posledice neće doći.

- Nijedna kazna nije dovoljna da nadoknadi izgubljene živote, ali okrivljeni je imao olakšavajuće okolnosti da nije osuđivan, da su oni bili dobri prijatelji, da su svi zajedno pili te noći. Nije utvrđeno da ih je ubedio da on vozi, niti da je hteo da ošteti vozilo, jer je na kraju krajeva doveo i svoj život u veliku opasnost. Nije namerno to učinio i sve je posledica loše procene u stanju u kojem je bio - rekla je sudija Olivera Piljić.

 

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading