DANJU BIO NASMEJANI MESAR IZ KOMŠILUKA, NOĆU DAVIO ŽENE PO ULICI Evo o kom monstrumu je reč
Foto: Alo!/M. Jošida

Krajem četrdesetih godina Beograđani su strahovali od krvoločnog silovatelja i ubica žena. Reč je o Mitru Sekuliću, koji je danju radio kao nasmejani i vredni mesar iz komšiluka, a noću je postajao najokrutniji čovek srpske prestonice.

Noću je tražio svoje žrtve, odvlačio ih u prolaze i iživljavao se nad njima. Njegove žrtve su pronalažene gole, zadavljene i opljačkane. Većina ubistava u tom periodu su se pripisavala Stoletu Trifunoviću, „ srpskom Džeku Trboseku“, pa niko nije ni sanjao da iza tih ubistava stoji dobroćudni mesar.  

Telo Milene Petrović (30) pronađeno je u mračnom delu Cvijićeve ulice i sumnjalo se na Stoleta. Međutim, ono što je bunilo policajce je to što žrtva nije imala Stoletov “potpis”. Bila je gola, silovana, zadavljena, garderoba i nakit su odneseni, a pored nje je bio jedan primerak lista “Borba”.

Sledeće godine pronađeno je telo Jele Đukić (17) na Zvezdari, a pored nje je takođe ostavljen list “Borba”. Prvi tragovi doveli su policiju do Sekulića, kada ga je prijavila devojka Marija Mitrović koju je silovao, ali nije uspeo da ubije. Ubrzo se javilo više od deset devojaka sa istim tvrdnjama. Uhapšen je u zasedi na Železničkoj stanici, dok je vrebao žrtvu. Preminuo je u zatvoru posle tuče sa drugim zatvorenicima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading