UZ PRETNJU PUŠKOM U PARKIĆU TRAŽILI NOVAC Šta se dešava sa decom? Policajcima rekli da je u pitanju "PRENKOVANJE"
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici priveli su sinoć dvojicu mladića za koje stigla prijava da su na području parka „Spomen groblje“ u Sremskoj Mitrovici, uz pretnju puškom uznemirila grupu maloletnika.

Postupajući po dojavi građana, policija je brzom i efikasnom akcijom, privela dvojicu Mitrovčana, kao i vazdušnu pušku sa kojom su navodno kao rekvizitom snimali reakciju ljudi za Tik Tok.

Sve se odigralo oko 21.30 časova u parku „Spomen groblje“ u Sremskoj Mitrovici, kada su dva mladića, koja su zatražila pomoć da previju nogu, iznenada izvukla vazdušnu pušku i zatražila novac od prisutnih maloletnika. U grupi dečaka i jedne devojčica koja je sedela na klupi, nakon kraćeg verbalnog konflikta, jedan od maloletnika prepoznao je jednog od napadača, što je dovelo do zastoja u incidentu.

Neposredno nakon toga, napadači su napustili mesto događaja. Ubrzo je ova grupa mladih čula vrisku iz drugog dela parka, dva mladića su otrčala u deo parka odakle se čuo vrisak i tamo videli nepoznate devojčice i dva mladića.

Savladali su ih i sačekali policiju. Nakon dolaska policije, svi učesnici incidenta tvrdili su da je to bila neka vrsta šale i da su se „prenkovali“. Izvinili su se i potvrdili da nije bilo ozbiljnih namera.

Ovaj incident se, kako su objasnili, odvijao u okviru popularnog trenda na društvenim mrežama, posebno „Tik-Tok“, gde mladi izlaze da se „prenkovali“ i snime neobične reakcije ljudi.

Vazdušnu pušku legalno uz ličnu kartu, mogu da kupe i deca od 16 godina - Incident se dogodio sinoć, kada su deca, vraćajući se od izražavanja saučešća svom prijatelju čiji je otac preminuo, suočena sa stvarnošću odraslih sveta, doživela strašno iskustvo, priča majka jednog od dečaka. Majka, čiji je sin bio među žrtvama, saosećajući sa decom i zabrinuta za njihovu sigurnost, želi da javnosti pruži jasniju sliku ovog događaja.

"Nije bilo nikakvog prenka, ovo je bila pokušaj pljačke i iznuda uz pretnju oružjem," istakla je majka, dodajući da su deca već bila traumatizovana zbog gubitka svog prijatelja i suočavanja sa smrću. Incident se dogodio kada su momci prišli grupi dece i postrojili ih, iznudili novac pod pretnjom puške i čak repetirali oružje pred njihovim očima.

Deca su različito reagovala na stravičnu situaciju. Neki su bežali, neki su se paralisali od straha, a neki su vrištali. Osim fizičkih posledica, emocionalni stres koji su deca pretrpela će se tek ispoljiti. S obzirom na njihov uzrast, očekuje se da će ovo iskustvo ostaviti dubok trag na njihovom psihološkom zdravlju”, smatra jedna oz zabrinutih majki. Istraga je u toku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading