ZVICEROV POLICAJAC ORGANIZOVAO ŠVERC KOKAINA IZ EKVADORA U TURSKU Novi detalji iz optužnice protiv Ljube Milovića
Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Prljavi policajac! Odbegli bivši policijski funkcioner Ljubo Milović, za kojeg se sumnja da je radio za Radoja Zvicera i kavački klan, organizovao je prebacivanje 48 kilograma kokaina iz Ekvadora u Tursku! Sve ovo otkriveno je zahvaljujući presretnutoj komunikaciji na aplikaciji Skaj.

Pored Radoja Zvicera, Ljubo Milović je jedna od najvažnijih ličnosti za kojima traga Crna Gora. Za njim je raspisana međunarodna poternica, a tereti se za brojna krivična dela.

Kako navodi Borba.me, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tvrdi u optužnici dostavljenoj Višem sudu u Podgorici da je odbegli policijski funkcioner Ljubo Milović organizovao prebacivanje kokaina iz Ekvadora do luke Mersin u Turskoj, o čemu svedoče poruke presretnute preko Skaja. U pitanju je zaplena skoro 48 kilograma kokaina, koji su turski policajci 4. aprila 2020. godine otkrili u luci Mersin. SDT je za organizovani kriminal nedavno optužilo Milovića, okrivljenog vođu kavačkog klana Radoja Zvicera i još 19 osoba.

ZVICEROV POLICAJAC ORGANIZOVAO ŠVERC KOKAINA IZ EKVADORA U TURSKU Novi detalji iz optužnice protiv Ljube Milovića

Radoje Zvicer

 

U optužnici se navodi da je Milović angažovao zasad nepoznate osobe da iz kontejnera u luci Mesin izvade drogu da bi je prodali. Međutim, oni su razotkriveni.

- Iz grupne komunikacije na Skaju između okrivljenog Milovića i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji koristila pinove 3AEFBA, HND5UI i 2C60CC proizilazi da su u martu 2020. godine zasad nepoznata lica na području Ekvadora, postupajući po naredbama Milovića utovarila 40 paketa, u kojima se nalazilo 47,8 kg opojne droge kokain, a koja je bila vlasništvo Milovića i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji koristila pinove 3AEFBA, HNDSUI i 2C60CC. Dalje, iz iste komunikacije proizilazi da je kontejner iz Ekvadora brodom ‘Maersk Launceston’ došao u luku Mersin, u Tursku 3. aprila 2020. godine - navodi se u optužnici.

Pored Ljube Milovića, optuženi su i službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, koji je u pritvoru, i Dejan Knežević, koji je pre hapšenja bio pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore. Optužnica obuhvata i Radoja Zvicera, za kojim se traga dve godine.

Njima se na teret stavljaju stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta. Protiv Milovića se vodi postupak i u Srbiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading