hitna pomoć
Foto: Alo/Shutterstock

Dečak (12) izvršio je samoubistvo nedaleko od svoje kuće, tako što se obesio o drvo. Dečak je navodno trpeo zadirkivanja, a meštani poručuju da je učenik bio jako nadaren za matematiku i dobar učenik.

- Bio je jako inteligentan, naročito je voleo matamatiku. Iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Ukoliko se na njega vršio pritisak ili povisio ton, zastao bi i zablokirao i počeo bi da muca. Baš zbog toga su su ga zadirkivali. Dečaka su zbog te mane ismejavali, ali on se trudio da to stoički podnese, kao i uslove u kojim je živeo - rekao je poznanik njegove porodice. 

On je podsetio da su za dečakovu porodicu ranije objavljivani apeli kako bi im se omogućio pristojan krov nad glavom.

- Uz pomoć jednog čoveka iz Novog Pazara, poznatog humanitarca organizovana je akcija, pa je porodici mališana napravljena nova kuća. Taman im je na trenutak krenulo na bolje kada se ova tragedija dogodi.  Znate dešavalo se u ovom kraju da odrastao čovek digne ruku na sebe, doduše retko, ali dete to je do sad ostalo nezapamćeno. E upravo smrt mališana je na teret svima u kraju, jer nisu prepoznali teskobe koji muče tu malenu dušu. U razgovoru sa porodicom, oni su mi rekli da je mališan imao sucidne misli, ali na to nisu obračali pažnju, jer je život tek bio pred njim - rekao je prijatelj porodice i dodaje da kobnog dana je itgubio mobilni telefon svog druga.

- Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim, rekao je rođaki, a ona je prokomentarisala „crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka“.  Nedugo posle toga, dečak je pronađen obešen - rekao je prijatelj porodice.

 

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović.

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading