Niška banja
Foto: Printscreen/RINA

Kako saznajemo,  dečaka su pronašli  obešenog o konopac, koji se korsiti za vezivanje bala sena. Dečakova porodica je živela u jako teškim uslovima u malenom kućerku.

Poznanici porodice rekli su i da pored svih nedaća i nemaštine, mališan je bio dobar đak i išao je redovno u školu. Međutim, sumnja se da je više stvari dovelo do toga da dečak digne ruku na sebe. Dečaka su često zadirkivali jer je navodno mucao.

- Bio je jako inteligentan, matamatiku je obožavao i iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Dečaka su zbog mucanja često ismejavali ali on se trudio da to stoički podnese. Bio je borac i ponosit, iako uslove za život gotovo nije ni imao. Za njega i njegovu porodicu je bilo objavljeno nekoliko apala za pomoć kako bi mogli da žive život dostojnog čoveka. Uz pomoć dobrih ljudi napravljena im je nova kuća - rekao je poznanik porodice.


Prema rečima našeg izvora, osim zadirkivanja u subotu je dečak izgubio mobilni telefon koji je pozajmio od druga.


- Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim rekao je rođaki, a ona mu je prkomentarisala „Crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka“. Nedugo posle toga, dečak je pronađen obešen. U razgovoru sa porodicom, oni su mi rekli da je mališan imao sucidne misli, ali na to nisu obračali pažnju, jer je život tek bio pred njim - rekao je prijatelj porodice.


Motiv zašto se mališan odlučio da digne ruku na seb za sada nije zvanično poznat.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović.

 

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading