droga
Foto: Printscreen/MUP Republike Srpske

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju kanabisa u Borči, radi dalje prodaje, od kojih je zaplenjeno ukupno oko 500 kilograma ove opojne droge.

Kako Kurir nezvanično saznaje, četvoro osumnjičenih su po zanimanju elektroenergetičari, i oni su, kako se sumnja, montirali i pripremili ovu laboratoriju u Borči. Aleksandar G. je zaposlen u JKP Javno osvetljenje.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga izvršeno u grupi".

Tužilaštvo će takođe protiv svih osumnjičenih narediti sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji u Borči u Ulici Zrenjanski put, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući na navedenoj adresi i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu kanabis radi dalje prodaje.

Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu opojne droge-kanabis.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Duš(M)anka je ubila svog supruga kako bi se dočepala njegovog stana, a zatim je ubila i brata! #dosije192 #zlocin #ubistvo #dusanka #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading