Užice
Foto: Alo/foto: Z. G.

Za devet meseci ove godine na putevima koje pokriva Saobraćajna policijska uprava Užice u 85 saobraćajnih nesreća poginulo je deset osoba, dok je 36 teško, a 96 lakše povređeno. U odnosu na isti period prošle godine broj poginulih u saobraćajnim nesrećama je manji za tri osobe (ili 18 posto), dok je broj saobraćajnih nezgoda sa povređenim osobama povećan za 16 posto. Smanjen je ukupan broj saobraćajnih nezgoda za pet procenata u odnosu na prvih devet meseci prošle godine.

Najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda na području grada su prekršaji prekoračenja brzine i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Užice

foto: Z. G.

 

Prema podacima Policijske uprave Užice, koja pokriva Užice, Čajetina, Arilje, Bajina Bašta, Požega i Kosjerić, na ovim putevima je poginulo 14 osoba, od kojih 8 vozača, pet putnika i jedan pešak. Od ukupnog broja poginulih dvoje je dece starosti do 14 godina, od kojih je jedno bilo putnik, a drugo vozač mopeda. Ove saobraćajne nesreće se najčešće dešavaju na putevima od Užica prema Zlatiboru, Kotormanu i Mokroj Gori, od Užica do Požege.

Prema rečima Darka Dragovića, načelnika Saobraćajne policije pri Policijskoj upravi Užice, u prvih devet meseci ove godine,saobraćajna policija je otkrila oko 36.000 saobraćajnih prekršaja, slično kao u istom periodu prošle godine.

Užice

foto: Z. G.

 

- Polovina prekršaja su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, oko 18.000. Otkiveno je oko 5.300 prekršaja nekorišćenja pojasa u vozilu tokom vožnje i oko 2.200 prekršaja zbog nepropisne upotrebe mobinih telefona. Iz saobraćaja je isključeno 1.550 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 90 vozača je isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - izjavio je Dragović.

Iz saobraćajne policije najavljuju da će u saradnji sa JP Putevi Srbije biti postavljeni portali za merenje prosečne brzne kretanja vozila na deonici od Užica do Zlatibora.

(Z. G.)

BONUS VIDEO

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading