predsednica suda
Foto: Printscreen/Viši sud u Nišu

Dragana Živadinović na ovom položaju je od novembra 2019. godine.

Rođena je u Kruševcu, završila je pravni fakultet Univerziteta u Nišu i kao pripravnik i sudijski pomoćnik na predmetima krivične materije, izvršenju kazni i maloletničkom postupanju radila je u niškom opštinskom sudu tri godine.

- Od početka 2010. na stalnoj je sudijskoj funkciji u Apelacionom sudu u Nišu. Od 2017. godine je i predsednik Komisije za vrednovanje rada svih sudija i predsednika viših sudova. Za rad u pravosuđu Dragana Živadinović od Komisije visokog saveta sudstva ocenjena je najvišom ocenom, i septembra 2019. godine Visoki savet sudstva predložio je Narodnoj skupštini Srbije da ona bude izabrana za predsednika Višeg suda u Nišu, što je i postala te godine - kaže izvor Kurira.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, predsednici suda na teret se stavlja da je iskoristila svoj službeni položaj i osuđenom R. M. odobrila uslovni otpust, a za uzvrat dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru u trajanju od sedam dana, sa porodicom.

- Postoje osnovi sumnje da je osumnjičena u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog R.M. da bi za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Postoje osnovi sumnje, kako se dodaje, da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R.M., B.M., dok je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice.

- Osumnjičena je iskoristila svoj službeni položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija tog suda presignirala i zadužila da postupa na drugog sudiju, a potom istog dana i na trećeg sudiju koji godišnjim rasporedom poslova u Višem sudu u Nišu nije bio raspoređen da postupa u predmetima u kojima se odlučuje o molbama za uslovni otpust niti u koruptivnim predmetima već u predmetima maloletnika i predmetima prvostepenog krivičnog postupka – opšta krivica, a sve u cilju ubrzavanja postupanja i donošenja pozitivne odluke o puštanju na uslovni otpust - dodaje se u saopštenju.

Osumnjičena D.Ž. je, kako se navodi, po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R.M. postupila i usvojila molbu.

- Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D.Ž. odnosno odobrio njeno lišenje slobode - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku su pretresi.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušana.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Duš(M)anka je ubila svog supruga kako bi se dočepala njegovog stana, a zatim je ubila i brata! #dosije192 #zlocin #ubistvo #dusanka #beograd #fypシ ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading