Radiša Popović
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Crni vikend na srpskim putevima! U saobraćajnim nesrećama proteklog vikenda život je izgubilo sedmoro ljudi, a među njima čak šestoro mladih. Među stradalima je i Radiša P. (48) iz sela Badovinci, koji je preminuo na licu mesta, a njegovoj ćerki se lekari bore za život !

Kako saznajemo, nesrećni Radiša P. stradao je na putu Bogatić - Crna Bara, kada je njegova najstarija ćerka Danijela P. (18), vozeći njegov BMW, sletela sa puta i udarila u drvo. Ona je za volanom bila bez položenog vozačkog ispita.

Nesreća Šabac

Društvene mreže

 

Najbolji drugovi zajedno u smrt

Igor P. (24) i David A. (20) iz okoline Prnjavora poginuli su nakon saobraćajne nesreće u mestu Ribari, koja se desila u nedelju oko 18 sati.

Do tragedije je došlo kada se Igor vozeći „mercedes“ najpre zakucao u banderu, a onda u betonsku ogradu. On je preminuo na licu mesta, a njegov najbolji drug je kasnije podlegao povredama u bolnici.

Nesreća Šabac

Društvene mreže

 

Kako pričaju poznanici stradalih drugova, oba momka su veliki ljubitelji motora, ali su tog dana zbog kiše rešili da se provozaju kolima, pa su na kraju krenuli ka Šapcu kod Igorove devojke.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je prebrza vožnja zbog koje je „mercedes“ završio na krovu.

Tinejdžerka je s teškim povredama prvo zbrinuta u bolnici u Šapcu, a onda je prebačena u Beograd, dok je njen otac podlegao povredama na licu mesta.

Kobne večeri vraćali su se sa svadbe rođaka u Bogatiću, a Radiša je najverovatnije ćerki prepustio volan jer je pio alkohol na proslavi.

Kako saznajemo od njegovih poznanika, nesrećni Radiša je vodio težak život od ranog detinjstva.

Nesreća Šabac

Društvene mreže

 

Umesto svadbe, spremaju joj sahranu

  Tinejdžerka Zorica D. (18) iz Male Moštanice poginula je u nedelju uveče u Bariču kada je automobilom sletela s puta u reku.

Uzrok nesreće još uvek nije utvrđen, a pretpostavlja se da su u pitanju nepovoljni vremenski uslovi. Hitna pomoć je brzom intervencijom zbrinula devojku, ali je ona podlegla povredama na putu do bolnice.

Zorica je živela s verenikom i roditeljima.

- Iako su veoma mladi, rešili su da zajedno provedu ceo život, pa su planirali svadbu, ali je tragedija stala na put njihovoj sreći. Taman je dobila i posao na aerodromu i trebalo je uskoro da počne da radi - pričaju Zoričine komšije.

- Majka mu je bila osoba sa psihičkim smetnjama, pa je odrastao po domovima, ali je uvek trčao kod nje da bi joj pomagao, ali se ona razbolela i preminula. Godinama se mučio da stane na svoje noge, a onda je zasnovao i porodicu. On i žena su sa svim ćerkama išli u nadnicu da zarađuju. Svi su se borili za bolje sutra. Sve su pošteno stekli, nikada nisu hteli ni dinar da uzmu od nekog drugog - priča za Alo! Jedna od meštanka sela Badovinci.

Kako dalje dodaje, Radišina porodica živi u jednoj kući čiji vlasnik im ne naplaćuje kiriju zimi, jer zna da tad nema posla na njivama, već samo leti, po niskoj ceni.

Radnici iz Srbije povređeni u prevrtanju minibusa

Osam osoba iz Srbije i Slovenije povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Austriji kada se prevrnuo minibus. Kako saznajemo, nesreća se dogodila nedaleko od mesta Manersdorf, a do udesa je najverovatnije došlo kada je vozač iz Srbije (46) zaspao za volanom, a zatim se vozilo prevrnulo.

- U nesreći su povređeni petoro muškaraca i tri žene. Neki od njih su zadobili teške povrede. Jedna osoba je čak bila zarobljena u minibusu, zbog čega su vatrogasci morali da seku vozilo. Povređeni su prebačeni helikopetrom u bolnicu - navodi izvor.

Utvrđuju se okolnosti nesreće.

Jedan rođak stradalog muškarca kaže da je Radiša dugi niz godina išao u Nemačku da radi kao građevinski radnik ne bi li prehranio ćerke i ženu.

Povređena ćerka je uoči dolaska Hitne pomoći na mesto nesreće bila bez svesti i imala je povrede glave i grudnog koša. U šabačkoj bolnici joj se stanje pogoršalo, pa je prebačena u Klinički centar Beograd, gde joj se lekari bore za život.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading