ČVRSTA VEZA SA ŠKALJARSKIM KLANOM Na poternici zbog bliske saradnje sa Ognjenom Orašaninom iz Sokoca
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Radilo se grupi koju je policija razbila policijskom akcijom “Šakal”, a na čijem čelu je bio Ognjen Orašanin iz Sokoca.

Nakon što je policija otključala aplikaciju “Sky” pronašli su navodne  dokaze o saradnji članova ove grupe i poslovima sa kojima su se bavile.

ČVRSTA VEZA SA ŠKALJARSKIM KLANOM Na poternici zbog bliske saradnje sa Ognjenom Orašaninom iz Sokoca

Foto: Alo.rs

 

 

Oni su bili osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje droga i to na području Velike Britanije, Belgije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Korać je u ovom predmetu bio trećeosumnjičeni, a izvori u MUP RS navodili su da je Orašanin u nekoliko navrata sa njim veoma blisko sarađivao i u nekoliko navrata preko njega trgovao drogom. Pošto u ovoj akciji policija nije pronašla Koraća, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Iako važi za jednog od najkontraverznijih osoba na Balkanu, Filip Korać ima iznenađujuće malo problema sa zakonom.

Do nedavne dobrovoljne predaje u zagrebačkom Remetincu zbog sumnje da je falsifikovao hrvatski pasoš, Korać se nije boravio u zatvoru.

Jedna krivična za ometanje policajca u radu („Ko si ti da tebi dam ličnu kartu?“) i jedna prekršajna prijava za pravljenje nereda u restoranu  je bilans Koraćevog kriminalnog CV-a.  On je bio pod istragom tužilaštva za organizovani kriminal Srbije zbog podstrekivanja na ubistvo Blaža Đurovića ali se od te istrage odustalo.

Korać je, inače, nasledio upravljanje ekipom od Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine.

 Njegov saradnik Orašanin se spominjao i krajem prošle godine  kada je MUP Srpske podneo prijavu i protiv Radoje Zvicera,  M. M. i još jedne nepoznate osobe zbog sumnje da su pokušali ubiti Orašanina.

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu pojasnio je da je motiv napada na Orašanina to što što  Zvicer i Elez ocenili da im smeta u njihovim poslovima, te su doneli odluku da ga uklone.

ČVRSTA VEZA SA ŠKALJARSKIM KLANOM Na poternici zbog bliske saradnje sa Ognjenom Orašaninom iz Sokoca

Foto: Printskrin

 

- Koliko im je bitno bilo da ubiju Orasa najbolje govori podatak da nisu štedeli novac za njegovu likvidaciju. U aplikaciji „Skaj“ su pronađene poruke u kojima se vidi da je Zvicer nudio na stotine hiljada evra, za ubistvo Orašanina – otkriva sagovornik Srpskainfo.

Izvor je pojasnio kako je teklo organizovanje i pokušaj ubistva, ali i to kako je Orašanin imao sreću da izbegne ubistvo.

- Nakon što su Elez i Zvicer odlučili da ubiju Orašanina, krenulo je pripremanje njegovog ubistva. Zvicer je za ubistvo Orašanina ponudio unapred čak 250.000 evra, kao i još dodatni novac kada on bude likvidiran -  tada je ekskluzivno otkrio izvor Srpskainfo.

Nakon toga u oktobru 2020. godine krenulo se u organizaciju ubistva Orašanina.

- Doneli su odluku da će ga ubiti tako što će mu postaviti eksploziv velike razorne moći ispod njegovog automobila. Oni su u to vreme pratili kretanje Orašanina i utvrdili su da on ne vozi automobil, ali da ga skoro svakodnevno Saša Karadžić vozi u svom automobilu „ford galaksi“. Zbog toga su odlučili da eksploziv stave ispod suvozačevog mesta u tom vozilu - kaže sagovornik Srpskainfo .

Oni su potom u Srbiji nabavili eksploziv i ilegalno ga prebacili preko granice, te ga je preuzela jedna osoba koju je angažovao Elez.

Ta osoba je potom 9. oktobra postavila eksploziv ispod Karadžićevog automobila.

 

- Radi se o veoma jakom eksplozivu, a koji se aktivira pomoću daljinskog. Nakon što je postavljen eksploziv ispod „forda“, organizovano je svakodnevno praćenje Karadžića - ističe pomenuti izvor.

Prema njegovim rečima, napadači su čekali da Orašanin sedne u automobili i da tada aktiviraju eksploziv i ubiju ga.

- Međutim, iako se Orašanin veoma često vozio u pomenutom automobilu, ovaj put ga nije koristio. Osam dana napadači su uporno čekali da Oras sedne u automobil, ali to se nije desilo. Tek 17. oktobra Karadžić je slučajno primetio eksploziv ispod automobila i o tome obavestio policiju. Samo zahvaljujući čistoj sreći Orašanin je preživeo ovaj pokušaj atentata – rekao je izvor iz istrage za Srpskainfo .

ČVRSTA VEZA SA ŠKALJARSKIM KLANOM Na poternici zbog bliske saradnje sa Ognjenom Orašaninom iz Sokoca

Foto: MUP Srbije

 

 

Pripadnici MUP Srpske su tada uspeli bezbedno ukloniti eksploziv i sprečiti da dođe do neke veće tragedije.

Izvor je pojasnio da su pronađeni brojni dokazi koji potvrđuju kako je organizovan pokušaj ubistva Orašanina.

- Prilikom dekodiranja aplikacije „Skaj“ pronađene su brojne poruke između osumnjičenih u kojima se vide kako su dogovorili ubistvo i koliko je novca nuđeno. Takođe, pronađene su i poruke u kojima su dogovarani veliki transporti i prodaje narkotika na području BiH i Srbije – istakao je sagovornik Srpskainfo .

Pojasnio je da je do sada utvrđeno da je Orašanin bio veoma ozbiljan igrač u Škaljarskom klanu i da je učestvovao u krijumčarenju velikih količina narkotika, koje su nakon toga završavale i u zemljama EU.

Osim njega, tu je još nekoliko osoba iz Srpske, koje su visoko kotirali u Škaljarskom klanu.

 

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading