VELJA NEVOLJA I MESAR RANIJE ORGANIZOVALI LOV NA KORAĆA Bio je najtraženija meta kavačkog klana
Foto: Alo.rs

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu zbog trgovine drogom. Korać je bio i uhapšen u Hrvatskoj ali zbog falsifikovanja dokumenta gde je odslužio kaznu. Po odsluženje kazne Korać se vratio u Srbiju u kojoj se protiv njega ne vodi ni jedan postupak.

Korać je, inače, bio i najtraženija meta klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su u više navrata organizovali "lov" na njega. Korać je samo pukom srećom izbegao sudbinu ostalih žrtava Velje Nevolje, pokazuju operativni podaci policije.

Naime, bila je isplanirana akcija kodnog naziva "Kapitalac", kako bi bio eliminisan jedan od naopasnijih protivnika "kavačkog klana", ali je taj isti čovek izbegao još jednu zamku klana Belivuk-Miljković.

- Filip Korać je pozvan na saslušanje u Upravu kriminalističke policije, gde je trebalo da ga ispitaju već instruisani inspektori. Naravno, ništa nisu saznali, a to im i nije bio cilj, već je planirano da ga Nevoljini ljudi otmu ili ubiju na povratku iz UKP. Tada kreće pravi filmski rasplet, koji se završio srećno po Lukinog mafijaša - otkrili su izvori upućeni u istragu.

VELJA NEVOLJA I MESAR RANIJE ORGANIZOVALI LOV NA KORAĆA Bio je najtraženija meta kavačkog klana

Filip Korać/Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

U momentu kada je Korać krenuo nazad, pod pratnjom policije u civilu, iza njih je išao i jedan auto u kom su bili Belivukovi ljudi. Oni su čekali da se policajci povuku da bi stupili u akciju, ali je tada došlo do preokreta.

- Kod perionice na Mostarskoj petlji na auto-putu Beograd-Niš, Koraćev vozač je stao tako da je blokirao saobraćaj, a njegov gazda je munjevito izašao na suvozačka vrata i prešao u automobil koji ga je čekao u suprotnom smeru. Poznat kao ekstremno oprezan i znajući da mu Belivukova ekipa radi o glavi, naredio je vozaču da se kreće vračarskim uličicama, pored Hrama Svetog Save, da bi video da li ih neko prati. Pošto je sve precizno isplanirao, u pravom mafijaškom stilu je sve vreme bio na telefonskoj vezi sa svojim ljudima, raspoređenim na trasi kojom se kretao. Da bi sve još više ličilo na akcioni film, svuda okolo je bilo i Veljinih ljudi, koji su uzalud vrebali priliku da se dokopaju Koraća. Ukratko, Vračar je vrveo od mafijaša sa obe strane - opisivao je  svojevremeno izvor za medije.

Pokušao da preuzme tribinu

Korać je počeo kao desna ruka Luke Bojovića, čoveka koji je sakupio ono što je preostalo od zemunskog klana nakon ubistva Zorana Đinđića. Čisteći podzemlje od konkurencije 2009. godine ubijen je Branislav Šaranović, čime je otpočeo dugogodišnji rat sa grupom njegovog brata Slobodana Šaranovića.

U ratu je između ostalog ubijen i Bojovićev rođeni brat Nikola, a kako su svedočili Šaranovićevi saradnici, planirana je bila i Koraćeva likvidacija. Ipak, pre nego što su pokušali ubistvo Bojovićevog broja dva, policija ih je pohapsila.

Korać je grupu preuzeo 2012. godine kada je u Valensiji policija uhapsila Luku Bojovića. Ipak, dve godine kasnije, baš u Valensiji, doći će do krađe 200 kilograma kokaina koja će otvoriti sukob škaljarskog i kavačkog klana. Tu sedenja na dve stolice nema, Korać je pristupio škaljarskoj grupi. Navodno je bio organizator neuspelog pokušaja da se 2017. godine nasilno preuzme južna tribina Partizanovog stadiona, a samim tim i obezbedi primat u trgovini narkoticima.

Korać je primetio da se iza njegovog vozila kreću ista ona kola koja je primetio i na auto-putu. Od tog momenta je bio siguran da mu se spremala zamka koja je imala za cilj smrtni ishod. Pratio ga je i momak na motoru, koji je u jednom trenutku na pogodnom mestu pokušao da blokira put njegovom autu. Ipak, vozač ga je izbegao.

Pošto je već bilo očigledno da je praćenje i cela zamka "provaljena", od dalje akcije se naglo odustalo.

Nikada nije krivično osuđivan

Korać se u žiži javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju. Ipak, tužilaštvo je odustalo od istrage. Inače, Korać je široj javnosti poznat od 2016. godine, kada je priveden zbog saznanja o ubistvu Čede Đokića, koje se dogodilo avgusta iste godine u Zvorniku. Zanimljivo je što  on nije nikada krivično osuđivan a dve prijave za blaža dela koje su podnete protiv njega su pale na sudu.

Poznato je i da ovaj fijasko nije doveo do totalnog odustajanja od "smrtne kazne" za Filipa Koraća. Belivukova ekipa je pripremila novu zamku. Nakon ubistva Gorana Veličkovića slate su poruke na Koraćev telefon, ali već posle druge su "provaljeni". Nakon toga su poslate gnusne fotografije Veličkovićevog tela, gde se vidi da je na leđima ispisano "Korać p*čka", a ubrzo je stigla još jedna poruka: "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš, nahvataćemo te"

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading