ČUDNA ODBRANA PRIPADNIKA KAVAČKOG KLANA NA SUDU U BIH Došli smo u Sarajevo zbog određenih problema u Srbiji
Aloonline.ba/ Ilustracija

 

- Izjavili su da su imali određenih problema u Srbiji i ovde su se zato sklonili. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu - kaže advokat.

Jovanović i Dulović su u KPZ-u Zenica, nakon što im je Opštinski sud u Sarajevu odredio jednomesečni pritvor. U izveštaju Tužilaštva KS navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažna dokumenta BiH i da se sumnjiče za falsifikovanje dokumentacije.

- Oni su u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata. Iz nekog razloga, zbog opasnosti od bekstva, sud je odredio pritvor, iako smo mi tvrdili da to nije neko posebno teško delo koje bi opravdavalo pritvor. Čekamo da se završi ta dokumentacija i mi ćemo u najskorije vreme podneti prijedlog za zaključenje nekog sporazuma za delo zbog kog su uhapšeni - navodi Derganc.

Advokat napominje da zbog svega što se pisalo po medijima, oni su tražili poligrafsko testiranje.

- Zaista nemaju ništa s tim. To poligrafsko testiranje, međutim, niko nije želio da obavi - podvukao je Derganc.

Jovanovića je u martu spomenuo Bojan Hrvatin, okrivljeni saradnik u postupku protiv klana Veljka Belivuka, i to u priči oko ubistva na Krfu. Tada su Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni u julu 2020. a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Giba sa Karaburme. Jovanović se spominje i kao čovek koji je blizak narko bosu Darku Šariću, kao i vođi vračarske grupe Nikoli Džoniju Vušoviću, koji je u bekstvu.

- Na stadionu Partizana video i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom - ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

Darko Dulović je bio optužen za ubistvo Siniše Milića Bosketa 2018. godine na Autokomandi. Odlukom Apelacionog suda on je 17. juna ove godine oslobođen ovih optužbi. Ubijeni Milić je bivši pripadnik SAJ-a koji se potom bavio obezbeđivanjem ličnosti, a čuvao je i Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading