OSUĐEN SRBIN NA MALTI Malo je popio, koristio narkotike pa je šest sati držao barikade
Printscreen

Drama u zgradi u kojoj je živeo, kako prenose mediji, dogodila se 1. novembra 2020. i završena je tek pošto je policija ubacila šok bombu u stan,omamila Srđana Stevanovića i upala unutra.

- Policiji je stigla prijava da je muškarac oštetio automobile i da preti nožem prolaznicima u Trik il-Krejtenu. Kada su policajci Jedinice za specijalne intervencije stigli na lice mesta, Stevanović je otvorio vrata držeći nož u ruci, pa su se policajci povukli i pozvali pomoć. Područje je ograđeno, a vozila hitne pomoći, uključujući vozila hitne pomoći za životinje zbog dojava da muškarac drži pse u kući, stavljena su u pripravnost - opisuju dramu koja se 1. novembra 2020. odigrala ispred kuće malteški mediji.

Kako navode, policija je ušla u stan na prvom spratu u susednoj zgradi, kako bi pratila Stevanovićevo kretanje u njegovoj kući.

- Oko 21:30, nadzornik Sandro Kamileri je naredio službenicima policije da razvale vrata. Međutim, kada su upali, zatekli su srpskog državljanina sa sačmarom u rukama, koju je uperio u njih. Izgovorio je „Danas umirem i sve ću da vas pobijem“. Policajci su ustuknuli i Stevanović je ponovo zatvorio vrata - prenose oni.

Policajci su se povukli i nastavili da osmatraju njegov stan. Videli su ga kako šeta u dvorištu držeći pištolj prislonjen na stomak.

- Oko 22:15 pozvan je policijski pregovarač da pomogne i uspostavio je kontakt sa osumnjičenim. Sledećeg jutra, oko 2:00 sata, Stevanović je rekao pregovaraču da je popio tablete i da mu se spava. Njegova rođaka, koja je takođe stigla ispred zgrade, rekla je policiji da je prestala da razgovara sa njim tri meseca ranije jer je počeo da se drogira - opisali su detalje drame u malteškom gradu.

Ubzro je doneta odluka da se upadne u zgradu. Policajci su ušli kroz ulazna vrata, koristeći šok bombe i tako su uspeli da dezorjentišu osunjičenog. Stevanovića su zatekli u spavaćoj sobi, kako je drži bodež i sačmaricu. Pištolj koji je primećen kako drži u dvorištu bio je zataknut za kaiš, patrone za sačmaricu i municija za pištolj bile su mu spremljene u džepovima.

- Utvrđeno je da je sačmarica napunjena, ali nije pripremljena, dok je pištolj imao metak u cevi. Nakon privođenja osumnjičenog, policija je izvršila pretres imovine. Na njegovom krevetu pronađena je torba sa značajnom količinom municije za sačmaricu i pištolj, a na njegovom kauču, policajci su pronašli improvizovani mač sa drškom, dugačak oko 1,5 metara. U blizini stana pronađene su i dva pendreka i flaša viskija, za koje policija sumnja da su pretvorene u benzinsku bombu - navode oni.

Na gipsanom zidu u kuhinjskom delu zabeležene su stotine  rupe napravljenih nožem. U dvorištu su otkriveni ostaci jednog psa u fazi raspadanja, kao i dva psa u velikom kavezu.

- Stevanovićev pas "nalik pitbulu" upucan je tokom akcije kada je nasrnuo na policajce, ali nije teško ranjen i oporavio se - dodaju oni.

Tokom policijske istrage ispostavilo se da se protiv Stevanovića već vodi krivični postupak zbog posedovanja droge. Iz pritvora je izašao uz kauciju.

Tokom sudskog postupka, kako navode, psihijatar je Stevanovića i zaključio da je čovek verovatnije ima poremećajem ličnosti i da je vrlo verovatno bio svestan šta je radio. Iako su droge i alkohol, prema nalazu stručnjaka, uticali na njegovo rasuđivanje, on je i dalje bio sposoban da mu se sudi.

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading