saobraćajka
Foto: Alo/Foto: Miroslava Obadić

Tragedija kakva se ne pamti! Dečak star svega tri godine iz sela Orom, kod Kanjiže, poginuo je dok je sa roditeljima, bakom i bratom blizancem išao u vrtić! Automobil je pokosio dečaka na trotinetu na pešačkom prelazu, a selo je zanemelo od bola zbog ovog gubitka.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila juče oko osam sati u Velikoj ulici, u selu Orom kraj Kanjiže. Mirno selo na severu Vojvodine uznemirile su sirene policije i gužva, a saznanje šta se tačno dogodilo zavilo ih je u crno.

saobraćajka

Pešački prelaz na kojem je poginuo dečak, Foto: Miroslava Obadić

 

- Dete staro tri godine prelazilo je pešački prelaz na trotinetu u pratnji roditelja, koji su bili pešaci. Na nesrećnog dečaka naleteo je vozač putničkog automobila „volvo". Od zadobijenih povreda dete je preminulo u subotičkoj bolnici uprkos reanimaciji i borbi lekara da mu spasu život. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, a istragom će se utvrditi sve okolnosti ove tragedije - naveli su iz policijske uprave Kikinda za Alo!, a svedoci su istakli detalje koji lede krv u žilama.

- Poginuli dečak je išao sa svojim bratom blizancem u pratnji majke, oca i bake s očeve strane. Da stvar bude tragičnija, vodili su ih u vrtić. Dete je nastradalo nadomak vrtića. Kada su došli do pešačkog prelaza, iz pravca Subotice je naišao šleper koji se zaustavio i propustio dečaka i njegovu porodicu. U tom trenutku iz pravca Kanjiže je nailazio automobil „volvo“ koji je obilazio treće vozilo. Prilikom obilaženja naleteo je pravo na porodicu i pokosio jednog od blizanaca - kaže za Alo! meštanin Z. B., i dodaje detalje zbog kojih bi i kamen zaplakao:

saobraćajka

Očevidac nesreće, Foto: Miroslava Obadić

 

- Vozač „volvoa“ je izašao iz automobila i uhvatio se za glavu. Iste sekunde je zgrabio dete, stavio ga u svoj automobil i odvezao hitno u bolnicu u Subotici. Nažalost, uprkos borbi lekara, mališan je preminuo. Nije mu bilo spasa - kaže naš sagovornik.

Kako saznajemo, za volanom je bio mladić B. B. (29), kojem su stavljene lisice na ruke. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici posle čega će biti saslušan kod tužioca.

Meštani Oroma su potreseni i ističu da ne pamte ovakvu nesreću.

- Ne možemo da dođemo sebi! Ovo je strašno... Videla sam neku gužvu, a zatim su mi rekli da je nastradalo dete. Znam tu familiju. Mnogo mi je žao. Zar dete da im nastrada pred očima? - kaže meštanka.

 

Na istom mestu poginula i devojka

Jedan meštanin Oroma kaže da su na mestu gde je poginuo dečak česte nesreće.

- Reč je o glavnoj ulici koja se zove Velika. U njoj je prometno, prolazi veliki broj automobila i česte su nesreće. Malo-malo, pa se dogodi saobraćajna nesreća, ali nikada se nije dogodilo da ovako strada dete. Pre nekoliko godina tu je poginula i devojka. Svi smo tužni zbog dečaka - kaže meštanin.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading