potraga
Foto: Alo/Alo!/Aleksandar Nalbantjan

Danas su i zvanično potvrđene crne sumnje Zorana i Marine Mišković iz Apatina da je utopljenik, pronađen kod Dalja, njihov devetogodišnji sin Antonijo. Ovim je stavljena tačka na njihovu agoniju dugu preko četiri meseca, koliko su čekali rezultate DNK analize, da bi utvrdili da li je NN utopljenik, izvučen kod Dalja 7. juna, njihov sin.

- Konačno smo saznali da utopljeno dete nađeno u Hrvatskoj jeste naš Antonijo, kako smo i slutili sve ovo vreme. To su nam usmeno saopštili u policiji u Osijeku. Nema više nade, ali verujte da mi je danas lakše jer konačno znam da ću ga doneti kući, dostojanstveno sahraniti i moći da mu zapalim sveću na grobu. Isplakali smo sve suze za ova četiri meseca, kao ludi hodali kućom, nismo ni spavali, ni jeli... Nadali smo se da je negde možda živ, mada je sve ukazivalo na to da nije. Sad bar znamo da je svemu kraj, da njega nema i da ćemo sa tim morati da živimo - u suzama priča tata Zoran za "Kurir".

Antonijo poslednji put viđen na obali Dunava

Antonijo je, podsetimo, zadnji put viđen živ na obali Dunava u Apatinu, 29. maja, gde je došao biciklom sa bratom od tetke Patrikom B. (10). Od tada im se izgubio svaki trag. Na obali su im ostale patike i bicikla, te se sumnjalo da su ušli u reku i utopili se. Narednih nedelja usledila je opsežna potraga na reci, obali, u šumi...

Devet dana kasnije, 7. juna, kod Dalja u Hrvatskoj iz Dunava je izvučeno telo dečaka. Odmah se posumnjalo da se radi o jednom od dvojice mališana iz Apatina. Iako je bio na identifikaciji, Zoran nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da se radi o njegovom sinu.

- Zbunila me majica. Bio je u školi u plavoj, bili smo ubeđeni da je u noj i otišao u vožnju, a utopljenik čije sam slike gledao je imao crvenu... Lik nisam mogao dobro da vidim, telo je dugo bilo u vodi, promenilo se. Tek posle smo zaključili da, pošto niko nije bio kod kuće, da je Antonijo mogao da presvuče plavu majicu u kojoj je bio u školi i obuče crvenu. Ali nisam smeo da rizikujem da pogrešim, nisam smeo da tvrdim da je on, kad nisam bio siguran -rekao je ranije otac Zoran.

Drugo telo pronađeno je 22. juna uveče, stotinak metara nizvodno od Apatina, u tzv. Lovrinom limanu. DNK analizom je potvrđeno da je reč o Patriku, koji je sahranjen 26. jula.

BONUS VIDEO

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading