Niška banja
Foto: Printscreen/Video Plus

Direktor škole Darko Milojković nije želeo da komentariše slučaj i odgovori da li je M. M. (13) za kojeg se sumnja da je presudio drugu Andreju, ranije bio prijavljivan za nasilje, pišu Novosti.

On je rekao da će sve izjave dati tek nakon okončanja istrage, a na zvaničnom sajtu škole postavljeno je saopštenje za javnost.

 
- Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje. Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna  podrška.
 
Škola je juče hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima  predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama.

Danas je prvi čas u obe smene bio posvećen razgovoru sa učenicima, a nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim  potrebama.

Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš - piše u saopštenju. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading