evripol
Foto: EPA/EPA-EFE/FREEK VAN DEN BERGH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije, zajedno sa drugim kolegama iz Evrope, Južne i Severne Amerike, kroz razmenu operativnih podataka dali su doprinos razbijanju ove organizovane kriminalne grupe koja je kako se sumnja kokain krijumčarila iz Brazila u Evropu.

Posle godinu i po dana zajedničkog rada policija s obe strane Atlantskog okeana, rezultirala je hapšenjem osumnjičenih. Brazilska policija je 5. oktobra pretresla više lokacija i uhapsila 16 osoba, od kojih su neke, kako se sumnja,  povezane sa kriminalnom organizacijom „Primeiro Comando da Capital“. Srpski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je bio organizator ove ekipe koja se tereti za organizovanje brojnih pošiljki narkotika između dva kontinenta.

Sumnja se da je su uhapšeni bili povezani s tovarima kokaina koji su zaplenjeni u aprilu i avgustu 2022. godine. Tada su bile dve zaplene kokaina, jedna od 5,7 tona na Zelenortskim Ostrvima i druga od 1,3 tone u Brazilu.

Razbijanje ove organizovane kriminalne grupe je uspeh u zajedničkoj međunarodnoj borbi protiv „balkanskog kartela“. Srpska policija je dostavljanjem operativnih podataka još jednom potvrdila da je pouzdan i posvećen međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala. U akciji su učestvovali Federalna policija Brazila, Nacionalna policija Zelenortskih Ostrva, Uprava kriminalističke policije Republike Srbije, Nacionalna agencija za kriminal UK, američka DEA, Evropol i MAOC-N.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading