Sreten Jocić
Foto: Alo/Vladimir Marković

Dovezen pod budnom pratnjom zatvorske straže i Žandarmerije, iz zatvora u Požarevcu nekadašnji kralj podzemja stigao je u prolaz između zgrada suda i tužilaštva. U pratnji straže, Jocić je ušao u sud, dok su advokati i stranke morali da čekaju, sklonjeni sa strane. Policija i straža nisu želeli ništa da prepuste slučaju, pa su se rasporedili oko sud ai u samoj zgradi.

- Izgleda kao italijanski mafijaš, skroz je nalickan od pete do glave. Jel ovo Joca Amsterdam?- pitao je muškarac u odelu drugog čoveka, koji mu je odgovorio potvrdno.

Jedna advokatica među onima koji su čekali da sprovedu Jocića, pa da nastave gde su krenuli, čudila se zašto se osuđenik, koji već dve godine dobija slobodne vikende, sprovodi sa tolikim oprezom. 

Kako smo saznali, Jocić je privatnom tužbom odgovorio na jedan novinski tekst i po pozivu suda i zbog toga je danas sproveden na suđenje. 

 - Sudija, ja sam u podzemlju mnogo godina ne samo ovde nego i u inostranstvu. Imam dug zatvorski staž. Ja sam internacionale kako i moj nadimak kaže. Nisam ga dobio bezveze sudija. Znam da se sudim - rekao je Jocić u sudnici, prenosi Republika. 

Sa dve plavokose srednjovečne žene, Sreten se vrlo srdačno pozdravio u hodniku suda, kao i sa svojim advokatom. Odećom i stavom nije odavao utisak da mu zatvorski dani teško padaju. Imao je frizuru kakvu godinama nosi. Nosio je brendiranu garderobu i obuću, farmerke i crveno belu košulju na prug, čak i kaiš, kao i preskupi zlatni sat i naočare za sunce koje je skinuo na suđenju. Na licu je imao hiruršku masku preko donjeg dela lica i osmehivao se ljudima srdačno.

Jocićevo suđenje trajalo je oko sat vremena, a iz sudnice je izašao dobro raspoložen. Kratko je porazgovarao sa advokatom koji ga zastupa, a onda je u pratnji višečlane straže otišao do vozila koja su sve vreme čekala ispred. I prilikom odlaska kao i kada je ulazio ovaj poznati zatvorenik policija je ograničila kretanje stranaka. Jocić je pod rotacijom je sproveden ka Zabeli u konvoju od sedam vozila.   

Podsetimo, Sreten Jocic je uhapšen 27. aprila 2009. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića. Međutim, na kraju sudskog postupka on je pravosnažno oslobođen, a umesto da bude pušten iz pritvora, koji mu je ukinut 28. decembra 2012, on je prebačen iz Centralnog zatvora Beogradu  u "Zabelu" u Požarevcu, na izdržavanje kazne od 13 i po godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš 1995. godine.

Od pre dve godine Jocić uporno traži uslovni otpust pozivajući se na dobro vladanje u zatvoru. Za sada samo dobija vikende koje provodi sa porodicom.

BONUS VIDEO

@alo_portal Poslednji oproštaj od stradalog Stefana Nedeljkovića. Danas je organizovan je špalir kroz Kraljevo ka Vrnjačkoj Banji, kroz koji je prošla povorka sa telom. #alo #alodnevnenovine #stefannedeljkovic #fypシ #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading