hitna pomoć
Foto: Alo/Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kako je utvrđeno pregledom doktora njeno zdravstveno stanje nije posledica zanemarivanja i neadekvatne brige roditelja, saznaje "Blic".

Prema nezvanilnim informacijama, nakon objave da je dete zatečeno u kolima koje je zaustavila policija u Železniku, reagovali su Drugo osnovno javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad koji je odmah izašao na teren, odnosno otišao u porodičnu kuću porodice deteta.

 Ova porodica nije bila u evidenciji Centra za socijalni rad, a nakon obilaska porodice zaključeno je da dete živi u dobrim uslovima. Ova porodica ima još dece i ona su dobrog zdravstvenog stanja - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako dodaje, majka deteta koje je nađeno je u Tiršovoj sa njim.

Podsetimo, Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je juče, po sopstvenoj inicijativi, ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, povodom saznanja da je dete rođeno 2021. godine, u pratnji policijske patrole, prekjuče dovedeno u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Gradski centar za socijalni rad, dužan je da u najkraćem roku, ne dužem od 10 dana, dostavi informacije o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na ovaj slučaj, navodi se u saopštenju zaštitnika građana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading