ZVICER PROPAO Prodaje vilu u Kolumbiji  za 1,5 miliona dolara!
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

U kolumbijskom gradu Buenaventura kolumbijske vlasti istražuju luksuznu vilu koja je na prodaju za 1,5 miliona dolara. Istraga je pokrenuta jer se pretpostavlja da je u vlasništvu članova crnogorskog klana, a sumnja se da pripada upravo vođi „kavčana“ Radoju Zviceru.

klan

Foto: Printscreen

 

 

U Kolumbiji je oglašeno da se prodaje luksuzna vila u gradu Buenaventura, a ubrzo posle toga kolumbijske vlasti su odlučile da je istraže. Kako navode kolumbijski mediji, sumnja se da pripada vođi nekog od balkanskih klanova.

- Kada se na sve doda činjenica da je Buenaventura lučki grad koji je važio za bazu kavačkog klana, odakle su švercovali kokain, opravdano se budi sumnja da vila pripada upravo odbeglom vođi „kavčana“ Radoju Zviceru - navodi izvor.

Balkan saveznik kolumbijske mafije

 

Kolumbijska mafija ima pet glavnih saveznika za šverc kokaina na različitim geografskim područjima: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasioni Sinaloa, u Evropi kalabrijsku i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu, navodilo su iz kolumbijske policije.

 

Velelepna vila se, prema kolumbijskim navodima, prodaje za milion i po evra i nalazi se u luksuznom delu grada u koji ne može svako da uđe, jer je pod jakim obezbeđenjem. Inače, grad Buenaventura ima kontejnerski terminal i direktnim brodskim linijama je povezan s Mediteranom i severnom Evropom, što su narko-kateli iskoristili kao rutu za šverc kokaina, ali i za transport banana u Crnu Goru.

- U tom gradu je pre dve godine kolumbijska uprava za borbu protiv narkotika otkrila kontejner u kojem je bila sakrivena tona kokaina koja je trebalo da otputuje na Balkan. Ta droga je najverovatnije trebalo da otputuje na Balkan i da završi u skladištima kavačkog klana, a odakle je trebalo da se rastura po regionu. Mnogo toga ukazuje da ova vila najverovatnije pripada Zviceru - tvrdi naš sagovornik, i dodaje detalje: 

- Opšte je poznato da su klanovi između sebe podelili teritoriju kako kod nas, tako i u svetu. Grad Buenaventura je pod kontrolom kolumbijskog klana „Del Golfo“, čiji  vođa Dario Usuga, zvani Otonijel, i koji ima izuzetnu saradnju sa Radojem Zvicerom. Čak prema nekim podacima mu je davao robu na takozvanu lerku. Odnosno da mu robu plati kada je on dalje distribuira i zaradi - ističe izvor.

 

Nova optužnica za Zvicera

 

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore podnelo je optužnicu protiv 21 osobe zbog sumnje da pripadaju takozvanom policijskom narko-kartelu.

Te osobe su osumnjičene za više krivičnih dela, a među njima su i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, uhapšeni predsednik Opštine Budva Milo Božović, uhapšeni bezbednjak Petar Lazović, odbegli policajac Ljubo Milović…

 

Naš sagovornik ističe da nije začuđujuće što se njegova vila našla na prodaji.

- Oko Zvicera se steže krug, jer za njim traga ceo svet, Interpol, DEA, Europol... Gotovo svi njegovi ključni igrači su iza rešetaka, a polako ostaje bez novca. Zbog brojnih akcija širom sveta i zaplene kokaina Zvicer ostaje bez priliva ozbiljnog novca - kaže izvor.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading