"TUKAO JU JE OKLAGIJOM, ŠUTIRAO I VREĐAO" Progovorio svedok, ovo hirurga koji je prebijao ženu može da pošalje na robiju
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Na današnjem suđenju svedočila je prijateljica oštećene I.O. i žena koja je čuvala njihovo najmlađe dete. Branka N. je ispričala da se sa I.O. čula krajem januara kada ju je oštećena obavestila da trpi psihičko i fizičko nasilje od strane supruga.

Odgovarajući na pitanja tužioca svedok je rekla da je zajedno sa I.O. išla tog 1. februara u bolnicu i da je imala brojne vidljive povrede, a ispričala je svoja neposredna saznanja kako je oštećena zadobila te povrede. Rekla je da joj je I.O. ispričala da je Ostojić tukao oklagijom, šutirao nogama, čupao joj kosu, vređeo i pljuvao.

Na pitanje advokata Đorđa Kalanja svedok je rekla da su deca srećna što se čuju sa ocem iz pritvora, kao i da je oštećena srećna zbog dece. Pitanja svedoku postavljao je i okrivljeni, a ona je rekla da se tokom januara sa oštećenom čula za Božić i tad 31. januara i 1.februara kada joj je ispričala za nasilje.

Na pitanje kakav je Ostojić čovek, Branka N. se rasplakala i pričala da je on operisao i njenog sina i supruga, kao i da je uvek pomagao svima ne pitajući za njihovo finansijsko stanje. Kalanj je zatim stavio primedbu na njen iskaz jer je ona o događaju imala saznanja preko oštećene koja je povukla svoj iskaz, odnosno iskoristila pravo kao supruga da ne svedoči.

Sledeća je svedočila Soka Đ. koja je čuvala njihovo dete i ona tvrdi da je brak Ostojića i I.O. bio brak kakav bi poželela svojim najbližima, kao i da deca mnogo pate zbog oca koji im nedostaje. Kalanj je na kraju sudu dostavio dokument iz parničnog postupka u kojem je Ostojiću izrečena mera zabrane prilaska i kontaktiranja oštećene i predložio da se njemu ukine pritvor, što je sud odbio. Sledeće suđenje zakazano je za 10.oktobar. Oštećena I.O. je na prethodnom suđenju iskoristila svoje zakonsko pravo da kao njegov supruga ne svedoči u postupku, nakon čega je sud iz dokaza izdvojio njen iskaz, kao i pojedina veštačenja u kojima se veštaci pozivaju na njen iskaz. I.O. je tada rekla i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko-pravni zahtev.

Ona je svoju odluku obrazložila sudu da je odlučila da ne svedoči najviše zbog troje maloletne dece kojima je potreban otac, odnosno oba roditelja, dodajući da medijska eksponiranost zbog ovog slučaja utiče kako na nju tako i na decu. Oštećena, koja inače ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku, je kazala da su ona i optuženi imali dovoljno vremena da razmisle o svemu, te su odlučili da sve urade u interesu njihove dece, dodajući da samo želi “da se ova agonija završi”. Zamolila je sud da okrivljenom dozvoli da viđa decu van pritvora.

Ostojić je danas doveden iz pritvora u kojem je od hapšenja 1.februara.

Hirurg se optužnicom tereti za krivična dela nasilje u porodici, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je to tužilaštvo. Tužilaštvo je predložilo sudu da se okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu. Kako je ranije saopšteno, lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi. Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je. Ostojić je kako se sumnja, svojoj supruzi naneo višestruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading