jahač
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Početak suđenja instruktoru jahanja Milošu Đukiću, koji se tereti za silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad devojkama u konjičkom klubu u Lipovačkoj šumi, očekuje se danas.

Đukić je uhapšen 12. septembra prošle godine, kada ga je prijavilo 10 devojaka, od kojih su neke bile maloletne. Na teret su mu stavljena silovanja, pokušaji silovanja i nedozvoljene polne radnje koje je navodno počinio u poslednjih 11 godina, piše Telegraf.

Kako je navedeno nakon Đukićevog hapšenja, on je koristio poverenje roditelja koji su decu dovodili na časove jahanja. Kada su roditelji čuli da je seksualno zlostavljao devojčice odlučili su da ga prijave.

Poslednja prijava Đukića datira iz 2021. godine. Neki od prijavljenih slučajeva su zastareli, ali su te devojke tokom istrage podržale one koje su imale istu sudbinu.

Žrtve su tokom ispitivanja govorile da je učitelj jahanja bio prijatan i pun razumevanja dok ne bi zadobio povrenje, a onda sve to iskorišćavao. One su iz straha i zbog sramote ćutale.

Đukić je do tada u medijima prestavljan kao legenda jugoslovenskog filma kada je reč o kaskaderstvu.

"Krajem devedesetih godina prošlog veka, Đukić donosi odluku da otvori svoj konjički klub u Lipovačkoj šumi, i to iz nekoliko razloga - da kao trener poduči zaljubljenike u konje i jahanje, naročito one najmlađe, da razvije ljudsku svest o životu u skladu sa prirodom, i da okuplja filmske radnike u druženju i kreiranju novih projekata za film i televiziju. Konji iz njegovog kluba imali su značajne uloge u raznim žanrovima, a u najvećem broju pojavili su se u seriji 'Nemanjići', pisali su mediji o njemu.

Takođe je navedeno i da je jedva preživeo teške povrede zadobijene u jednoj stranoj filmskoj produkciji u automobilu.

Đukić je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije, zbog nedostataka dokaza, oslobođenih svih sumnji.

Najmlađa žrtva imala 11 godina

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, optužnicom mu se stavlja na teret krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Miloš Đukić se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je on, u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Đukić je, iznevši odbranu na pripremnom ročištu, negirao krivicu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading