hapšenje dilera
Foto: Printscreen

U akciji koja je izvedena u Beogradu uhapšeni su mladići N. P. (28) i M. B. (39) prilikom primopredaje droge, a policija je prilikom pregleda automobila N. P. pronašla četiri paketa sa oko četiri kilograma kokaina, dok je u prepravljenim šupljinama vozila pronađeno više paketa sa oko 300 grama ove droge koja je, kako se sumnja, bila namenjena za dalju prodaju. Takođe, prilikom pretresa automobila osumnjičenog policija je pronašla i izvesnu sumu novca.

hapšenje dilera

undefined

 

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Reč je o mladićima koji pripadaju ostacima klana „Vračarci“, na čijem čelu je Nikola Vušović zvani Džoni, koji se nalazi u bekstvu već duže vreme. Mladići su uhapšeni prilikom primopredaje kokaina. Reč je o visokorangiranom mladiću koji je predavao kokain pripadniku nižeg ranga, koji je dalje trebalo da dalje rastura drogu po prestonici - navodi izvor blizak istrazi i dodaje detalje:

hapšenje dilera

undefined

 

 

- Uhapšeni M. B. u grupi ima „oficirski čin“ u klanu, a kokain je predao podređenom N. P. (28) koji je u rangu „desetara“. Ova akcija je izvedena kao produžetak prethodnog hapšenja od kraja avgusta kada su lisice na ruke stavljene Lazaru K. (25) iz Beograda kod koga je tad pronađeno pola kilograma kokaina. I tad je policija presekla granu ekipi „vračaraca“, odnosno ostavila ih je bez zarade od droge, a dug moraju da izmire naručiocu, osobi čiji je pseudonim ime jedne afričke države i on se  trenutno opservira - tvrdi naš sagovornik i dodaje da je policija stalno korak ispred njih i da se na teritoriji Srbije i Beograda kvare planovi brojnim  kriminalcima koji pokušavaju da se vrate na tržište ili formiraju novu grupu.

Na drogi natpis SEKS!

 

Mladići N. P. i M. B. iz Beograda, koji su uhapšeni zbog  trgovine sa skoro pet kilograma kokaina koji im je nađen u automobilu, na još jedan način su privukli pažnju na sebe. Na omotima paketa s drogom stajao je specifičan natpis. Na njima je pisalo „Sex“.

- U prethodnim zaplenama kokaina pronađeni su paketi sa različitim natpisima i  imenima poznatih sportista, naučnika, pa čak i inicijalima osumnjičenih naručioca droge. To se radi kako bi se dalo do znanja čija je roba i koji je kvalitet u pitanju. Tesla, Gavrilo Princip, oznake za ruski tenk... samo se neki od natpisa na brojnim paketima droge koja se distribuira na različite strane sveta - kaže izvor Alo!.

 

Prema rečima našeg sagovornika, kriminalna grupa „Vračarci“ po nalogu svog šefa Nikole Vušovića zvanog Ludi Džoni pokušava da se konsoliduje, ali zbog čestih policijskih zaplena i hapšenja njegovih ljudi, njega je uhvatila panika.

hapšenje dilera

undefined

 

 

- Nije mala stvar da se u roku 10 dana ostane bez dva tovara droge vrednog oko 400.000 evra i bez trojice ljudi, pogotovo što je jedan od njih važio za istaknutog člana. Svestan je da mu je s policijskim akcijama i kontrolama na beogradskim ulicama sve teže da nađe ljude koje će raditi za njega. Takođe, sada je u problemu, jer sumnja na preostale članove i boji se izdaje - rekao je izvor.

hapšenje dilera

undefined

 

 

Pripadnici kriminalne grupe „Vračarci“ pohapšeni su u novembru prošle godine. Hapšenje je tada ponovo izbegao vođa grupe Nikola Vušović, a zasad nije poznato gde se on nalazi. Pretpostavlja se da se krije u inostranstvu, a poslednja lokacija na kojoj je bio zatečen bila je Dominikanska Republika.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading