Vukašin Vule Gojak
Foto: Alo/Foto: Printscreen/Youtube

 Njegov ubica nikada nije pronađen.

Ubica je, kako se pretpostavljalo, čekao žrtvu u zasedi puna dva sata, koliko je ovaj bio u svom lokalu, a onda je hladnokrvno pucao sa udaljenosti od tridesetak metara. Hitac je probio staklo na džipu i pogodio Gojaka direktno u vrat.

Misteriozni nestanak "kralja Dorćola"

Mediji su to ubistvo povezivali sa misterioznim nestankom Isa Lera Džambe, nezvaničnim "kraljem Dorćola" i bratom pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog, kojem se svaki trag izgubio nakon što je u septembru 1992. viđen ispred kockarnice u "Beograđanci", u kojoj je Gojak bio šef obezbeđenja i koji se te večeri sukobio sa njim.

Momci iz agencije za fizičko-tehničko obezbeđenje "Delije", čiji je vlasnik bio Arkan, nisu hteli da puste pijanog i naoružanog Džambu da uđe u lokal. I Gojak i Arkan su se tih dana kleli da oni nemaju nikakve veze sa Džambinim nestankom.

Gojak, koji je po sopstvenom priznanju prvi udario pripitog Lera, objašnjavao je kako "Tigrovi" nemaju ništa s njegovom daljom sudbinom:

- Udario sam ga nekoliko puta pesnicom da bih ga onesposobio, jer je on pre toga uperio nekakav pištolj u čelo mog kolege. Pošto smo ga smirili, ubacili smo ga u lift i izbacili na ulicu. Ne znam šta se desilo s Džambom posle incidenta.

Arkan je, kako tvrde upućeni, kasnije pomogao Gojaku da se otisne u vode biznisa i postane prvo suvlasnik, a potom i vlasnik "Ritza", mesta na kojem su se sastajali pripadnici novokomponovane elite.

Nemilosrdna borba za kockarnice

Ime ubijenog nije se, međutim, mnogo pominjalo u krugovima visokog kriminala. Mada, kako su prenosili mediji koji su se u to vreme bavili momcima sa beogradskog asfalta, Gojak je ulazio u nove "kombinacije" oko suvlasništva u nekoliko beogradskih kockarnica, što su neki takođe navodili kao mogući motiv za njegovo smaknuće.

Treći su, opet, pominjali i podatak da je Vukašin par dana pred ubistvo bio prisutan prilikom žestoke pucnjave u jednom kafiću na Zvezdari. Iako tada niko nije povređen, naslućivalo se da bi rasplet mogao biti surov, iako se nije znalo kakva je Gojakova uloga u tom revolveraškom obračunu.

Džamba urezao Ražnatoviću ožiljak na lice!

Neprijateljstvo između Džambe i Arkana, kako se tada pičalo, imalo je istoriju iz zatvora "Zabela" gde je svojevremeno Dorćolac pretukao Arkana i ostavio mu ožiljak na licu!Iso se, pričalo se, i kasnije sukobio sa Ražnatovićem, jer su mu on i Jusuf Jusa Bulić navodno oteli neku kockarnicu.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading