FILIP (18) JE BRUTALNO UBIJEN PRE 3 GODINE Pucali su mu u glavu, ovo je kazna koju je dobio ubica
Foto: Massnori Josida

Filip Lepojević (18), navodno navijač FK "Rad", ubijen je na današnji dan tačno pre 3 godine u beogradskom naselju Banjica, podseća Telegraf.

Za njegovo ubistvo sumnjičila su se braća Rakočević, Uroš (26), Petar (36) i Radovan (39). Presuda im je doneta pre mesec dana, a prema njoj Petar je dobio 12 godina za ubistvo, Uroš 4 godine i 2 meseca, a Radovan je oslobođen optužbi.

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra pre 3 godine, na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “Polo”, nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do auta u kojem su se nalazili Filip Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N.

Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu i naredio Lepojeviću da izađe iz auta nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu. Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio 2 hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Ovom ubistvu prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem.

Četvorica očevidaca su svedočila, odnosno, opisala šta se dogodilo na parkingu na Banjici. Prema rečima jednog od njih, on je čuo dva pucnja, a zatim i jaukanje.

– Sedeo sam u stanu i čuo pucnjeve i zapomaganje. Kroz prozor sam video dečka koji leži na zemlji. Sišao sam dole i video još jednog ranjenog u kolima – rekao je student N. N.

Petar Rakočević plakao na suđenju

Petar Rakočević je, kako smo tada objavili, na suđenju plačnim glasom negirao da je hteo da ubije Filipa Lepojevića i tvrdeći da je pištolj sam opalio pošto je Filipa, prethodno tim pištoljem udario u glavu, braneći se od njegovog napada.

Inače, pomenuti pištolj je pripadao ubijenom, a Petar je ispričao da mu ga je on prethodno izbio iz ruke udarcem i potom ga uzeo sa zemlje.

U svojoj odbrani dalje je ispričao da su par dana pre ovog događaja on i njegov brat Uroš napadnuti i izbodeni nožem u jednom lokalu na Banjici od strane Luke K. i Ivana N. koji se u trenutku ubistva nalazio u kolima sa ubijenim Lepojevićem.

Njegov brat Radovan u odbrani je potvrdio Petrov iskaz i dodao da je video kako Petar kupi nešto sa zamlje, nakon čega je čuo pucanj i izašao iz kola misleći da je njegov brat ranjen.

Pored auta je zatekao Lepojevića kako leži na asfaltu i Petra pored njega.

Najmlađi Rakočević, Uroš ispričao je sudu da je video Lepojevića kako vadi pištolj iz pojasa na leđima i kreće ka Petru, zbog čega iz straha za bezbednost svog brata uzeo Petrov pištolj iz torbe i izašao iz auta.

Dok se kretao ka Petru uočio je Aleksu Ð. koji je, kako je rekao, sedeo u drugom automobilu na mestu vožača i tražio nešto ispod volana.

- Uplašio sam se misleći da traži oružje i pucao na njega kao znak upozorenja. Onda me je Aleksa uhvatio za ruku u kojoj je bio pištolj pa sam još jednom opalio i pogodio ga u butinu - ispričao je  tada Uroš Rakočević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading