IZNOSE ODBRANU Počinje suđenje Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog planiranja ubistva Joksovića
Foto: Alo.rs

Pripadnici ove grupe bi danas trebalo da iznesu svoju detaljnu odbranu, dok su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, kratko negirali krivicu.

Na pripremnom ročištu advokat Veljko Delibašić, branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, predložio je sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će, kako je obrazložio, oni odavati državne i službene tajne.

Tražio je i da sud pošalje zahtev MUP-u, BIA i Vladi Srbije da Stojanovića i Radovanovića oslobodi dužnosti čuvanja državne i službene tajne kako bi mogli da iznesu odbranu. Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića, optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading