"ZNAO SAM DA MOG LAKIJA HOĆE DA UBIJU" Vukićević ispričao kako je spasio sina 3 puta: "Kada sam video Belivuka zgrozio sam se"
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

Milorad je najmanje tri puta spasao sina sigurne smrti jer je na vreme uočio ubice "kavačkog klana" na položajima kod njihove porodične kuće na Vračaru. Preduzeo je sve mere bezbednosti, kupio dva blindirana automobila, postavio kamere na svakom ćošku, motrio danonoćno, osluškivao... Bio je akter događaja nalik filmskim pričama.

Beogradski ugostitelj nije spavao nijedne noći dok mu sin ne bi stigao i parkirao se kod kuće. Znao je da je u opasnosti iako je Lazar poricao da ima neprijatelje. Nesrećni Milorad negira da je njegov sin bio blizak "škaljarskom klanu" i da je zbog toga više puta bio na nišanu "kavčana", pa, na kraju, i stradao.

- Marko Miljković je pretio mom sinu i rekao da će ubiti njega i debelog ćaleta, koji baterijskom lampom rasteruje sačekuše za sina. Da, to je bio u pravu jer sam primećivao da mog Lakija hoće da ubiju. Dešavale su se neverovatne stvari i policiju sam zvao da ih prijavljujem bar četiri puta nedeljno, čak i lažno, da bi došli. Recimo, slažem da kradu golfa. U pola dva noću vidim na kameri ljude u našoj ulici koja je slepa, pa izađem s lampom i kažem izgubio sam psa i zavirujem ispod kola, a oni neće da se sklone i kažu mi: "Šta mi imamo s tim", ali posle odu jer znaju da su primećeni - ispričao je Milorad ove nedelje u svedočenju protiv klana.

Tanjug

 

Rekao je i da su mu neki časni policajci pomagali, govoreći mu da je njegov sin zaista u opasnosti.

- Policajac mi je dao slike i dao sam ih Lazaru, to su bile slike s graničnog prelaza mene i njega, s četiri različita prelaza - kaže Vukićević.

Detaljno je opisao i sačekušu "kavčana" za njegovog Lakija, u kojoj je bio jedan od braće Budimir, koji su optuženi za svirepa ubistva s klanom. 

- Crn i podmukao, Budmir što se mršti stalno, s još jednim, pravio je sačekušu za Lazara. Mogu snimak da dostavim. Bili su bosanskim autom. Recimo da je to bilo 15. septembra 2020. Imao je kačket. Bilo je još nekoliko automobila na dnu ulice. Inače, automobili su oružje ovog klana da bi pravili zlo, atentate i prenosili drogu. Mislim da je bila honda, imaju slike kod trećeg odeljenja. Auto se spuštao našom ulicom s otvorenim prozorom kad se Lazar parkirao - rekao je Vukićević, piše Republika.

Treći put. Milorad je sina spasao kada ga je sprečio da ode u Palatu pravde na suđenje jer je saznao da Lazar Ilić, kasniji ubica Aleksandra Šarca, čeka njegovog Lazara u zasedi. 

- Kad je moj Lazar nestao, dolazi kod mene bradonja ćelavi iz Bara i nudi mi informacije ako mu dam novac. Pusti mi snimak Lazara Ilića iz Spuža, koji mi govori da je 12. oktobra trebao da ubije mog Lazara. Rekao je da ga nikad ne bi ubio jer mu je Lazar pomogao u Stokholmu - zaključio je Milorad.

Belivuku ostavljao bakšiš za glancanje čaša

Milorad je ispričao da njegov sin Veljka Belivuka nije doživljavao kao pretnju, nego kao konobara koji mu dobro glanca čaše i za to mu je ostavljao dobar bakšiš. A onda je ispričao svoj neprijatni prvi susret s Belivukom.

- Video sam Belivuka kako je zaustavio audi nasred Mačvanske i počeo da mokri po jednim kolima, a iza njega je išao auto koji mu je bio u pratnji. Komšija koji se zatekao tu kazao mi je da je to Veljko Belivuk. Zgrozio sam se - rekao je otac ubijenog Lazara.

Stošić digao porše u vazduh?

Lazar Vukićević je bio na meti egzekutora više puta, automobili su mu uništavani, a ispod poršea koji je vozio podmetnuta je bomba u oktobru 2019.

- Bombu ispod poršea je postavio dečko koji liči na malog Stošića, ali neću da okrivim čoveka - rekao je Vukićević.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading