Miloš Kovačević
Foto: Printscreen/Facebook

Miloš Kovačević (31), pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subotu u mestu Ljubičevo kod Požarevca.

Kako saznajemo, tragedija se desila u 1.30 posle ponoći, kada se „pežo 508“, u kojem je Kovačević bio na mestu suvozača, sudario s kamionom MAN, za čijim je volanom bio S. M. (48) iz Ćuprije, koji nije povređen. Automobil u kojem je bio Kovačević vozio je D. B. (66), koji je takođe poginuo.

Nekoliko sati pred smrt usrećio decu iz dijaspore

Samo nekoliko sati pre nesreće, stradali Kovačević je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa decom iz dijaspore.

„Pozdravio sam našu decu iz dijaspore koja su ovih dana u poseti Otadžbini u organizaciji Udruženja veterana „Sokolovi“. Naši mali pilići jednog dana postaće veliki sokolovi, koji će slavno leteti sa imenom Srbije u svojim grudima“, napisao je u opisu fotografije. Kasnije je na Instagramu podelio i sliku svog sina uz komentar: „Moj sin na dedovini“.

- Od siline udarca, automobil je sleteo s kolovoza i pao na ostrvo ispred benzinske pumpe, dok je teretnjak odleteo u kanal - navodi očevidac.

POGINUO JE MILOŠ, POMOĆNIK MINISTRA ZA RAD Svi se opraštaju

Foto: Printskrin

 

 

Gašić: Pamtićemo ga kao dobrog čoveka

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uputio je saučešće ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikoli Selakoviću povodom pogibije Miloša Kovačevića.

- Sa velikom tugom sam primio vest o tragediji u kojoj je poginuo Miloš Kovačević, pripadnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Pamtićemo ga pre svega kao dobrog čoveka, ali i kao posvećenog i odgovornog profesionalca. U ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće - poručio je ministar Gašić.

Tela nastradalih poslata su na obdukciju, dok su vozila poslata na vanredni tehnički pregled.

Inače, Miloš Kovačević je bio državni službenik u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja, a pre toga je radio u Ministarstvu spoljnih poslova. On je od ruskog predsednika Vladimira Putina dobio posebnu medalju i diplomu za organizovanje učešća više od 200 mladih iz Srbije na Svetskom festivalu mladih i studenata u Sočiju.

POGINUO JE MILOŠ, POMOĆNIK MINISTRA ZA RAD Svi se opraštaju

Alo

 

 

Selaković: Pozdravi nam nebesku Srbiju

Ministar Nikola Selaković oprostio se od svog kolege na društvenim mrežama.

„Danas nas je prerano napustio brat, prijatelj, Srbin dušom i telom, saborac u borbi za napredniju i bolju Srbiju, moj pomoćnik u Sektoru za boračko-invalidsku zaštitu Miloš Kovačević. Bila mi je čast i privilegija što smo se poznavali, radili i borili zajedno. Bog da ti dušu prosti i podari Rajsko naselje. Zbogom, dragi brate Miloše, i pozdravi nam Nebesku Srbiju“, napisao je Selaković.

Bio je deo delegacije Valjeva koja je radila na pobratimljenju tog grada sa Sočijem, posle čega je u lokalnim medijima objavljeno da je „Valjevo izašlo na Crno More“.

Rodom je iz Valjeva, a živeo je u Beogradu. Iza sebe je ostavio suprugu i maloletno dete.

Ministarstvo: Radom  pomerao granice

Od stradalog Kovačevića oprostile su se i kolege iz ministarstva:

„Kolega Miloš Kovačević tokom svog rada u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dao je veliki doprinos unapređenju položaja boraca, ratnih-vojnih invalida i porodica palih boraca, gradeći čvrste i prijateljske veze sa udruženjima iz oblasti boračko-invalidske zaštite“, navodi se u saopštenju. 

Svojom posvećenošću, ličnim zalaganjem i vrednim radom, kako ističu iz ministarstva, Kovačević je pomerao granice, učeći svakoga od nas da je svaki problem rešiv, a cilj ostvariv.

„Kolega Miloš Kovačević ostaće upamćen ne samo kao veliki profesionalac u svom poslu i izvanredan kolega koga su svi voleli i poštovali, već i kao čovek koji je duboko i iskreno voleo svoju porodicu, ali i svoju državu i svoj narod. Pamtićemo ga kao oca i supruga, prijatelja i kolegu, ali i velikog patriotu“, dodaje se u saopštenju.

Kolektiv Ministarstva izjavio je porodici Kovaćević najdublje i najiskrenije saučešće povodom tragične smrti kolege i prijatelja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading