Hapšenje osumnjičenih za ubistva u Futogu
Foto: Printscreen/Printscreen

- Naime, kritični događaj se odigrao iza ponoći 24 i 25. avgusta  u Futogu u Fruškogorskoj ulici, kada su hicima iz vatrenog oružja lišena života dva mladića M.M. i Š.N., obojica iz Futoga - navodi se u saopštenju VJT.

-  Nakon čega je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu izašao na lice mesta, gde je u prisustvu policijskih službenika PU Novi Sad izvršen uviđaj i izuzeti su pronađeni tragovi i predmeti za koje se sumnja da su u vezi sa predmetnim događajem.

Događaj je kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 11 u vezi čl. 33 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, te se u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu preduzimaju sve radnje i mere na prikupljanju svih dokaza za krivični postupak.

Zbog osnova sumnje da su izvršili navedena krivična dela, lišeni su slobode L.N, R.O, G.B, svi iz Futoga i D.D. iz Novog Sada, koji su identifikovani ubrzo nakon kritičnog događaja, te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja navedenih krivičnog dela.

Novosadska policija je saopštila  da su uhapsili su N. L. (23) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo. Uhapšene su, takođe, još tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom dvojice mladića u Futogu.

Sumnja se da je N. L. oko ponoći, na ulici, hicima iz pištolja usmrtio devetnaestogodišnjeg Futožanina i teško ranio dvadesetogodišnjaka iz ovog mesta koji je, od posledica, preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading