Daniel J. optužen za ubistva penzionerki
Foto: Printscreen/Nemačka policija

Srpski državljanin Daniel J. (31), koji je optužen za ubistva penzionerki Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89) u decembru 2022. i januaru ove godine u Švebiš Halu, u Nemačkoj, izveden je pred sud u Hajlbronu i preti mu doživotna robija.

Optuženi je u nemačkim medijima nazvan „ubicom penzionera“ i „ubicom udovica“, a nedeljnik „Štern“ nazvao ga je „fantomom iz Švebiš Hala“.

„Došao je u Nemačku da pruži bolji život porodici, ali nije dobio radno mesto kojem se nadao. Da li je zato postao ubica?“, piše.

Prema optužnici, sprski državljanin je čekićem ubio i opljačkao dve starice u njihovim stanovima, i to zbog plena u iznosu od 1.500 evra.

Daniel J. optužen za ubistva penzionerki

Nemačka policija

 

 

Optuženi, pišu mediji, zasad ćuti, ali je nemački „Bild“ citirao psihijatra Matijasa Mihela, koji je pričao s optuženim u pritvoru. 

- Optuženi nije dobio radnu vizu jer srpski poznanik nije mogao da mu obezbedi željeno radno mesto u jednoj vrtlarskoj firmi. Tada je primetio da u Nemačkoj neće ići - rekao je Mihel.

Pod lupom i zbog trećeg ubistva

Policija je tokom istrage Daniela J. dovela u vezu i s ubistvom naslednice pivare Elfire Huhler (94), koja je pronađena mrtva u svom stanu. Kako se ranije pisalo, taj zločin je otkriven na samo 200 metara od mesta na kojem su pronađene mrtve starice Hajdemari i Gertaunt, za čije se ubistvo Srbinu sudi. Međutim, da li on stoji i iza tog zločina, zasad nije poznato.

 

 

Za ubistvo je navodno potrošio 6.000 evra koje je poneo iz Srbije, odakle je došao sa suprugom i dvoje maloletne dece. Kako prenosi „Bild“, imao je probleme s alkoholom.

„Štern“ piše da je optuženi obilazio kuće, praveći se da deli reklamni materijal. U Nemačkoj se takav materijal inače ubacuje u poštansko sanduče. Tako je nalazio svoje žrtve, a tako je i primećen, te je urađena skica koja je kasnije pomogla istražiteljima.

Daniel J. optužen za ubistva penzionerki

Nemačka policija

 

Kako iz sudnice izveštava list „Zidvest prese“, istražitelji su kao dokaze predstavili i DNK analizu nađenu na rukavicama optuženog, kao i otiske cipela u lokvi krvi i otiske na kvaki. Nađen je i čekić kojim je počinio zločin.

Nedelju dana posle ubistava, on je navodno hteo da s porodicom otputuje u Srbiju, ali mu je policija do tada uzela uzorak pljuvačke. Tu je, navode mediji, pomogla veštačka inteligencija, koja je pokazala poklapanje dve probe DNK za samo sat i po vremena.

Daniel J. optužen za ubistva penzionerki

Nemačka policija

 

- Uobičajenim metodama dokazivanje poklapanja DNK može da traje i dva dana. U najgorem slučaju, morali bismo da ga pustimo da ode - rekao je jedan istražitelj „Bildu“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading