aerodrom nikola tesla
Foto: Alo/Foto: Nenad Vujanović

Kako je Kurir danas preneo, Mehić je priveden je je imao falsifikovana lična dokumenata. Međutim, proverom se ispostavilo da je reč o osuđeniku za najteže delo.

Mehić je osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva u Tuzli, a nakon bekstva Interpol je za njim raspisao poternicu.

Mehić je uhapšen na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" gde je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju pružio na uvid policijskim službenicima falsifikovana dokumenta za utvrđivanje identiteta, zbog čega je zadržan i priveden.

Navodno, Mehić je imao falsifikovani pasoš Republike Srbije.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo mu je pritvor zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, a nakon izvršenih dodatnih provera, putem Interpola je utvrđeno da se radi o osuđenoj osobi, koju BiH potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora.

Naime, Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

Ubistvo je bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading