banrkotirala turistička agencija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako navode u ovom tužilaštvu za "Novosti",  predlog za određivanje pritvora podnet sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu.

- Osnovno javno tužilaštvo će nastaviti da preduzima dokazne radnje, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka - naveli su u OJT.

Vlasnika  "Siti travela" je, kako smo pisali,  policija uhapsila u četvrtak po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio više prevara, i da je  prtivpravno prisvojio 1.500.000 dinara. 

On se sumnjiči da je od građana uzimao novac za turistička putovanja, ali da ih nije rezervisao, niti je tim novcem uplatio aranžmane kod ovlašćenih agencija.

Koliko je građana ostalo bez novca i letovanja u Španiji, Grčkoj i Turskoj, još nije poznat, jer se policiji i tužilaštvu i dalje javljaju oštećeni, koji su prošle subote, odnosno 5. jula, nekoliko dana pred odlazak na letovanje, SMS porukom obavešteni da je turistička agencija "Siti travel" zbog finansijskih problema zatvorena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading