ostaci aviona
Foto: Tanjug

Navodno, nesrećni pilot je čak pokušao i da sleti u njivu, ali mu to nije pošlo za rukom.

- Postoje indicije iz istrage da je nastradali pilot, pre samog pada, leteo izuzetno nisko, nakon čega su mu otkazale komande. On je čak i pokušao da prizemlji letelicu, ali mu to nije pošlo za rukom - kaže dobro obavešteni izvor Informera.

Prema njegovim rečima, prilikom pokušaja Arsića da sleti avionom, jedan deo sa krila je otpao, nakon čega se letelica srušila.

- Ovo je jedan od pravaca istrage, međutim određene uviđajne radnje tek treba da se obave. Detaljna istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo - dodaje on.

Nakon uviđaja, telo Aleksandra Arsića, prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije kojom će biti utvrđeno tačno vreme i uzrok njegove smrti. 

Podsetimo, Aleksandar Arsić, vlasnik fabrike za proizvodnju ultralakih sportskih letelica u Švedskoj, inače pilot u penziji, poginuo je danas prilikom pada svoje letelice u Zemun Polju. Njegova fabrika "Arsi" u Švedskoj proizvodi avione među kojima je i model "Esqual" u kome je on danas i poginuo.

Sve o srušenoj letelici

Avion koji se srušio je ultra-laki avion Esqual VM-1C registracije YU-A299. Ultralaki avion "Esqual VM-1" prvi put je predstavljen u julu ove godine. Proizvodi ga fabrika u Švedskoj čiji je vlasnik nastradali Aleksandar Arsića.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading