Tijana Jurić
Foto: Alo/Printscreen/YT/Tijana_rs

Dan kada je cela Srbija zanemela od šoka! Posle 13 dana potrage, pre tačno devet godina, porodicu Jurić, ali i celu Srbiju, pogodile su stravične vesti - pronađeno je telo Tijane Jurić (15) iz Bajmoka kod Subotice! Iste večeri uhapšen je monstrum Dragan Đurić, koji je nesrećnu devojčicu brutalno ubio, a zatim njeno telo zakopao na divljoj deponiji.

Igor Jurić

Foto: privatna arhiva

 

Devet godina kasnije, 7. avgusta, Srbija se seća kao juče da je bilo i saoseća s agonijom porodice Jurić koju je preživljavala 13 dana. Tijana je misteriozno nestala u noći između 25. i 26 jula, a na tom mestu pronađena je samo njena patika. Trinaest dana svi su se molili da je devojčica dobro i nadali su se da će se odnekud pojaviti. A zatim je sve zapanjila surova realnost. Njeno telo pronađeno je 23 kilometra od mesta na kom je oteta. Devojčica je zlostavljana, ubijena i zatim zakopana ispod zemlje koju je monstrum kupio majci za cveće. Iste večeri uhapšen je mesar iz Surčina koji je osuđen za ovo stravično ubistvo.

NADAM SE DA SE UBICA KAJE Igor Jurić za Alo! devet godina od pronalaska tela njegove ćerke Tijane

Foto: Fejsbuk

 

Zadavio je duksericom

Dragan Đurić osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog stravičnog ubistva nevine devojčice, koju čak nije ni poznavao. Te kobne noći, kako se ranije navodilo, on je Tijanu udario svojim automobilom, a zatim ju je povređenu zgrabio za vrat i ubacio je u vozilo. Posle toga ju je odvezao u atar i zlostavljao je, da bi je na kraju zadavio duksericom. Tijanino telo je zatrpao zemljom, nadajući se da je tako prikrio svoj svirepi zločin.

Tog strašnog 7. avgusta seća se svako u ovoj državi, a otac nesrećne devojčice Igor Jurić za Alo! priča kakvu osećanja kod njega budi ovaj stravičan datum.

- Ono što bih ja rekao jeste da je moje neko razmišljanje da se nadam da se čovek koji je to počinio... da se kaje zbog svega što je uradio! To je jedna stvar. Druga stvar je ta da je zaista ovaj datum opomena svakom roditelju, svima nama, svakom građaninu Srbije da moramo biti svesni da su predatori, ljudi koji su spremni da ubiju decu, tu oko nas i da moramo mnogo više pažnje da posvetimo problemu pedofilije i seksualnog zlostavljanja i da se nadam da nam je Tijana jedna žrtva koja je bar donekle svima nama otvorila oči da shvatimo, na kraju krajeva, u kakvom svetu i društvu živimo - priča isprekidanim glasom punim bola Igor Jurić, i dodaje da je ovo dan kada je jednoj osobi posebno teško.  

Pretraživao na internetu kako se telo brže raspada

Đurić je u Somboru kupio kese u koje je stavio Tijanino telo, a zatim ju je zakopao na deponiji. Da slučaj bude još jeziviji, na internetu je pretraživao „na koji način se telo što brže raspadne“. Takođe, monstrum u toku hapšenja i suđenja nije pokazivao bilo kakvo kajanje za zločin koji je počinio.

- Generalno datum od momenta nestanka pa do današnjeg dana kada je Tijana pronađena jednostavno jeste buđenje zaista velikog broja negativnih emocija. Ono što ja mogu je da reći Saška, pre svih, danas mnogo teže podnosi sve što se desilo nego prvog dana. Da je generalno svakom roditelju u situaciji kada izgubi dete vreme najveći neprijatelj, pa tako i Saški koja je Tijanina sestra. Danas, bez obzira na to što svi mi mnogo patimo i što nam je mnogo teško, Saška je ta koja, čini mi se, najteže podnosi ovaj gubitak i s njenim odrastanjem ide i ta jedna trauma koja je potpuno neizbrisiva i koja je svakim danom sve veća, kao i sam bol - zaključuje neutešni otac.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading