zlato
Foto: Alo/Uprava carine

Slučaj je otkriven tokom kontrole putnika koji su čekali let ka Bazelu (Švajcarska), kada je 61-godišnja putnica na pitanje carinika izjavila da sem ličnih stvari nema ništa da prijavi.

Međutim, detaljnom kontrolom njenog ličnog prtljaga otkriveno je da se u njemu nalazi mnoštvo neprijavljenih dragocenosti od zlata i jedan ručni časovnik marke ''Rolex''.

zlato

Uprava carine

 

 

 

Zbog toga je usledio i lični pretres, kada je utvrđeno da je putnica deo dukata i nakita sakrila i na sebi. Deo zlatnog nakita je bio uvijen u papirne maramice i ženske najlon čarape, pa potom pričvršćen maramom stajao na glavi putnice, dok je drugi deo na isti način spakovan i sakriven u pojasu koji joj je bio obavijen oko tela.

zlato

Uprava carine

 

 

Ukupno je otkriven 21 zlatni prsten, 10 dukata sa okvirom i priveskom za kopčanje, par zlatnih minđuša, dve zlatne narukvice sa ugrađenim poludragim kamenjem, kao i jedan ručni časovnik marke ''Rolex'' model ''Oyster Perpetual Datejust''.

Reč je o dragocenostima čija je vrednost procenjena na gotovo 2 miliona dinara, a njihova sudbina biće poznata nakon okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

zlato

Uprava carine

 

 

Iako carinska služba stalno apeluje na putnike da dragocenosti ne kriju, već da ih prijave prilikom prelaska granice, pojedini i dalje ne poštuju propise i tako sebe dovode u neprijatnu situaciju da se nađu u prekršaju čime rizikuju da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading