nasilje u porodici
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Protiv Saše M. (22), koji je brutalno pretukao Nadu Grujičić (28) u svojoj vikendici na Divčibarama uoči Uskrsa 2022. godine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu za nasilje u porodici zbog navodnog nedostatka dokaza!

nasilje u porodici

Osumnjičeni Saša M. i Nada Grujičić, Foto: privatna arhiva

 

Nasilnik je u noći između 23. i 24. aprila 2022. godine devojci slomio tri rebra, gušio je i pretio joj govoreći: „Mamu ti je*em, videćeš šta ću da ti uradim ako odeš u policiju.“ Protiv njega je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava za nasilje u porodici, koje je Nada trpela od septembra 2021. do aprila 2022. dok su živeli zajedno. Drugi postupak se vodi u Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu za nanošenje teških povreda i nepružanje pomoći. Međutim, u Beogradu je došlo do skandaloznog obrta i odbacivanja krivične prijave zbog navodnog nedostatka dokaza.

nasilje u porodici

Advokatski pripravnik Anđela Blagojević, Foto: privatna arhiva

 

- Nakon saslušanja njegovih roditelja, sadašnje devojke, kao i dokaza koje smo dostavili, tužilaštvo je navelo da se ne može dokazati da su Nada i osumnjičeni živeli u vanbračnoj zajednici. Rekli su nam da možemo da podnesemo privatnu tužbu za nanošenje lakih povreda. Međutim, mi smo podneli prigovor na ovo rešenje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok smo protiv roditelja i njegove sadašnje devojke podneli krivične prijave zbog davanja lažnog iskaza. Postoji osnovana sumnja da su roditelji osumnjičenog svesno odabrali da lažno svedoče u korist svog sina kako bi izbegao krivičnu odgovornost, iako su čak imali i mogućnost da budu oslobođeni dužnosti svedočenja. Takođe, smatramo da je njegova sadašnja devojka, kao svedok u postupku, lagala da je sa osumnjičenim u emotivnoj vezi od 2019. godine kako bi se isključila mogućnost vanbračne zajednice između Nade Grujičić i osumnjičenog - kaže Anđela Blagojević iz advokatske kancelarije Sandre Tanasković Savić.  

nasilje u porodici

Povrede na vratu posle pokušaja davljenja, Foto: privatna arhiva

 

Nada Grujičić kaže za Alo! da je sva medicinska dokumentacija o povredama predata medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Beogradu.

nasilje u porodici

Lekarski izveštaj potvrđuje da su devojci polomljena rebra, Foto: privatna arhiva

 

- Nisam ni slutila da će neko umešati prste i pokušati da moje povrede okarakteriše kao lake. Veštaci dr Ljubiša Božić i dr Jovica Šaponjski umesto nalaza da li se radi o teškim telesnim povredama ili teškim telesnim povredama opasnim po život, navode da je reč o lakim povredama. Oni za razliku od šest-sedam različitih lekara i specijalista koji vide više polomljenih rebara uočavaju samo jedno slomljeno rebro i navode da je to, po njihovom mišljenju, laka telesna povreda. Majka osumnjičenog Sanja M., koja radi kao stručni saradnik u Prekršajnom apelacionom sudu u Beogradu, treba da zna da je davanje lažnog iskaza kažnjivo! Ne mogu da razumem ženu koja i sama ima ćerku da štiti nasilnika. Bolje da me je ubio na licu mesta jer bi tako odgovarao - ogorčeno kaže Nada, i poručuje da neće odustati dok pravdu ne istera do kraja.  

Pozvali smo majku osumnjičenog i pitali je da li je svesno dala lažni iskaz, ali je ona odbila da nam odgovori.

- Da li ste vi tužilac ili sudija?! Odakle vam moj broj telefona?! Nemojte više da me zovete i da me uznemiravate - rekla je Sašina majka.

Tvrde da ne poznaju žrtvu

Roditelji osumnjičenog su posvedočili da ne poznaju Nadu, da ona nikada nije živela s njima niti je bila u vezi sa Sašom, iako je tužilaštvu dostavljena fotografija na kojoj su svi zajedno na Božićnoj trpezi. Na slici se vidi da je Nada u zagrljaju sa Sašom za istim stolom za kojim su i njegovi roditelji. Njegova ponosna majka je tada ovu sliku okačila na svoj Fejsbuk profil.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading