Dečak kojeg je ubila struja
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Meštani bez reči! Dečak (13) iz Bačke Palanke poginuo je od strujnog  udara kada se upetljao u žice koje su pale s bandere dok se igrao sa drugom decom. Da tragedija bude još veća, pre desetak dana na isti način poginuo je i njegov deda Z. Ž. (66), nakon stravične oluje koja je zahvatila Srbiju!

Kako saznajemo, užasna nesreća dogodila se u ponedeljak oko 23 sata dok su se deca igrala na ulici. Meštani kažu da danima nakon velikog nevremena u toj ulici stoje pokidani kablovi i žice sa dalekovoda. Uprkos opasnosti deca su se tu igrala, a zatim je nastradalo jedno od njih.

- Igrali su se do kasno, a onda se čulo vrištanje. Dečak je pao kao pokošen, a lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt. Ubio ga je jak strujni udar i nije imao šanse da preživi - navodi izvor.

Obožavao fudbal i pecanje

Prema rečima majke i poznanika porodice, poginuli dečak je bio dete za primer.

- Dečak je bio predivan i mnogo dobar. Voleo je da se igra sa decom tu svako veče. Obožavao je fudbal i da ide na pecanje. Ne možemo da verujemo da ga više nećemo videti. Još se nisu oporavili od smrti dede, sad se dogodilo ovo - navodi komšija.

 

Prema rečima meštana, stanari te ulice su često opominjali decu na opasnost koja vreba od žica i drveća koja su popadala ili visila po ulici.

-  Igrao se sa drugovima tu ispred naše kuće i preskakao je kantu za smeće. Suprug je izašao da ga opomene da su se kablovi otkačili sa bandera i da je jako opasno... Inače, niko posle oluje nije došao da ih skloni. Dečak ga nažalost nije poslušao. U jednom trenutku, dok je skakao, jedna od žica obmotala mu se oko noge. On ju je uhvatio rukom i struja ga je udarila. Bilo je strašno - rekla je jedna od meštanki za medije. Cela Bačka Palanka je u šoku zbog smrti mališana, a majka nesrećnog dečaka oglasila se na društvenim mrežama potresnim rečima: „Sine moj. Oči moje lepe. Anđele moj. Počivaj u miru. Sa sobom si odneo i deo mene. Uvek ćemo te voleti“.

Dečak kojeg je ubila struja

Društvene mreže

 

Inače, kako saznajemo, porodica dečaka još se nije oporavila od šoka koji je doživela 22. jula kada je nastradao još jedan njihov član, gotovo na identičan način.

- Nakon jake oluje koja je zahvatila Srbiju, pre desetak dana na isti način poginuo je deda dečaka. To je strašno da dedu i unuka ubije struja u razmaku od desetak dana. Deda je pokušao da skloni strujni kabl koji je pao u dvorište njegove kuće posle oluje i poginuo je na licu mesta - navodi izvor.

Dečak će biti sahranjen danas na lokalnom groblju u Bačkoj Palanci.

- Mi ćemo sutra sahraniti Acu, ne mogu da verujem da ga danas nema - rekla je juče majka dečaka za novinare. Otac dečaka je samo poručio da je u Novom Sadu i da čeka da preuzme telo i da nema snage da razgovara. Utvrđuju se okolnosti tragedije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading