NOVI DETALJI TRAGEDIJE KOD LESKOVCA Lovca ubili prijatelji misleći da je vepar
Foto: Alo/Alo. Z. G.

Muškarac (40) preminuo je u bolnici u Leskovcu nakon što su ga prijatelji tokom lova na divljač kod sela Razgojne upucali hicima iz puške misleći da je divlja svinja.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u šumi u koju je nastradali otišao sa dvojicom prijatelja.

- Navodno, lovac se sakrio u žbunu dok je čekao priliku da puca u divljač. Međutim, najednom se pomerio i biljka je šušnula, zbog čega su njegovi prijatelji automatski reagovali i navodno ispalili hice u njegovom pravcu. Nije poznato da li je pucao jedan od njih ili obojica, ali se slučaj zasad karakteriše kao splet nesrećnih okolnosti - navodi naš izvor.

Prijatelji su ranjenog lovca odmah stavili u automobil i odvezli ga u Opštu bolnicu u Leskovcu. Lekari su ga odmah operisali i nekoliko sati su se borili da ga spasu. Nažalost, nisu uspeli u tome.

Policija je po protokolu pokrenula istragu i utvrđuje se kako se tragedija dogodila.

Podsetimo, pre dve godine u selu Rudar kod Kuršumlije dogodila se identična tragedija. Lovca Z. S. (40) ubili su prijatelji takođe misleći da pucaju u divljač. Jedan od njih je posle tragedije objasnio kako se sve odigralo:

- Pošto je bilo hladno, Z. se sklonio iza žbuna verovatno da se malo zagreje, dok je njegov drug R. G., misleći da je divljač, opalio metak. Kada je shvatio šta se dogodilo, R.G. je odmah pozvao Hitnu pomoć i poneo druga na rukama do puta, odnosno u susret lekarima ali, nažalost, za Z. nije bilo spasa - rekao je jedan od njih.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading